Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biserica Romano-Catolică din România, anunţ despre criza refugiaţilor

refugiati

Biserica Romano-Catolică din România anunţă că se va implica în criza refugiaţilor şi va colabora cu autorităţile în cazul în care ţara noastră va găzdui imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

"Prin structurile sale şi în măsura posibilităţilor, Biserica Catolică din România va colabora, așa cum a facut-o și până acum, cu autoritățile de stat din România, atunci când țara noastră va fi implicată în gestionarea comună, europeană, a acestei crize a refugiaţilor cu care se confruntă Europa în ultima vreme", a precizat Pr. Francisc Doboş, purtator de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

Vezi şi: Biserica Ortodoxă Română, prima reacţie la criza refugiaţilor

Potrivit Pr. Doboş, Biserica Catolică are deja o tradiție în serviciul de caritate pus în favoarea migranților și refugiaților, la nivel mondial, dar și local. "Prin organismele sale de caritate sau dedicate în mod specific refugiaților și migranților - cum e Organizația Caritas, Serviciul Iezuiților pentru Refugiați (JRS) sau diferite comunităţi religioase -, Biserica Catolică din România este deja implicată în ajutorarea migranţilor şi refugiaţilor, acordând până în prezent asistenţă legală, acoperind nevoile medicale, de hrană şi îmbrăcăminte, de cazare, transport, instruire şi integrare cetăţenilor altor state care, de-a lungul anilor, au primit de la autorităţile române statutul de refugiat", mai spune purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti.

Precizările Bisericii Romano-Catolice vin în urma unei solicitări formulate de STIRIPESURSE.RO către cultele religioase din România, cu privire la poziţia faţă de refugiaţi şi atitudinea pe care sunt sfătuiţi să o aibă enoriaşii.

Vezi şi: Biserica Reformată din România, despre refugiaţi: 'Este o ruşine ce se întâmplă'

Vezi şi: Preşedintele Uniunii Bisericilor Baptiste din România: Criza refugiaţilor - o oportunitate

Vezi şi: Lider al Cultului Penticostal: Refugiaţii din Siria, ca românii înainte de '89

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.