Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blaga îi avertizează pe Atanasiu and Co.: NU există cale de întoarcere

vasile blaga mru mihai razvan ungureanu

Am pornit un mare proiect şi nu mai există cale de întors, a declarat, sâmbătă, la Piteşti, copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Citește și: Ludovic Orban dă ordin armatei PNL: Racolați TOT!

''Am pornit un mare proiect şi nu mai există cale de întors. Să înţeleagă toţi, indiferent de orgoliile fiecăruia. Nu mai există "fost PNL" şi "fost PDL". Niciunul nu e mai prejos decât celălalt, niciunul nu deţine monopolul integrităţii. Cine crede că poate juca personal în detrimentul celorlalţi va sfârşi aşa cum spunea şi Alina (Alina Gorghiu, n.r.) în irelevanţă şi ratare politică'', a avertizat Blaga.

Citește și: Efectul Atanasiu a lovit în plin PNL

Acesta a adăugat că, la Consiliul Naţional de la Piteşti, se vor stabili direcţia şi strategia partidului pentru perioada următoare.


Peste 1.000 de liberali sunt prezenţi, sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, la Consiliul Naţional al PNL, eveniment în cadrul căruia va fi aprobată forma finală a programului de guvernare al liberalilor. 

Programul zilei mai include o serie de manifestări dedicate celebrării a 140 de ani de la înfiinţarea PNL, care se vor desfăşura cu începere de la ora 15,00 la Vila Florica din oraşul Ştefăneşti, fostă reşedinţă a familiei Brătianu.

******

Discursul integral al co-președintelui PNL:

Dragi colegi,

 

Astăzi vom lua împreună câteva decizii importante. Vom pregăti evoluția noului PNL pentru următorii doi ani, cel puțin.

Deciziile pe care le vom lua astăzi vor da semnalul bătăliei pentru câștigarea alegerilor locale din 2016 și vor consfinți soluțiile pe care le avem pentru România când vom ajunge la guvernare.

Înainte de a lua aceste hotărâri, vreau să pun în discuție câteva idei care cred eu că sunt importante.

Construim noul PNL nu doar ca să-l dăm jos pe Ponta de la guvernare și să ne punem noi în capul mesei! Și nu o facem doar din ambiția de a avea un partid mare!

O facem ca să punem în aplicare un proiect de țară vital: împlinirea destinului euro-atlantic al României și fixarea definitivă a destinului național între democrațiile prospere ale Vestului!

Victor Ponta și PSD-ul nu numai că nu-și pun problema valorificării tuturor șanselor și avantajelor pe care România le are ca stat membru în Uniunea Europeană, ci sunt de-a dreptul obstacole în calea realizării acestui deziderat!

Victor Ponta și PSD sunt pe cale să piardă 7 miliarde de euro din fondurile europene alocate pentru perioada 2007-2013. N-au demarat niciun proiect pentru atragerea fondurilor din perioada 2014-2020. Și-au bătut joc de investițiile în infastructură și de investiții în general, adică de locurile de muncă. Atacă din ce în ce mai puternic tot ce reprezintă clasă de mijloc, spirit întreprinzător, libertate economică și profesie liberală. Se pun mereu, ei și clienții lor politici, deasupra legii și împotriva justiției independente.

Cu asemenea mentalități și acțiuni agresive ale stângii ultrapopuliste, pesediste, România se afundă într-o zonă cenușie, la marginea Uniunii Europene. Cu asemenea comportament politic, Ponta și PSD sunt și vor fi mereu parteneri incerți în fața aliaților noștri occidentali.

Recuperarea accelerată a diferențelor dintre România și statele zona euro, valorificarea în folosul românilor a tuturor avantajelor conferinte de apartenența la acest club select care este UE pot fi realizate numai de o guvernare de centru-dreapta, de un mare și modern partid de centru-dreapta, de Partidul Național Liberal.

Prin urmare, miza construcției noului PNL și a proiectului nostru de țară este imensă și implică o mare responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi.

Ce înseamnă responsabilitate, în acest context?

Înseamnă că am pornit un mare proiect și nu mai există cale de întors, indiferent de orgoliile unora sau ale altora!

Nu mai există foști pedeliști și foști liberali, ci suntem cu toții colegi în noul PNL!

Niciunul dintre cei care au pornit la drum în această construcție nu este mai presus sau mai prejos față de celălalt.

Niciunul nu deține monopolul moralității și integrității în detrimentul celuilalt.

Nimeni nu poate face jocuri personale pe spatele acestui mare proiect la care ne-am înhămat cu toții.

Nimeni nu poate juca alba-neagra în politică cu simbolurile și principiile proiectului nostru comun.

Cine crede că poate juca personal în detrimentul celorlalți, cine crede că interesele lui sunt mai presus decât interesul general al reușitei proiectelor noastre comune va sfârși în irelevanță și ratare politică! Aceasta este și lecția pe care ne-o oferă istoria de 140 de ani a PNL. Fracțiunile și dizidențele care nu s-au întors la matcă s-au pierdut pe drum. În schimb, ori de câte ori a fost unit și puternic, prin fuziuni și reunificări, PNL a avut guvernări glorioase și mari proiecte naționale duse la bun sfârșit.

Lecția istorică a Brătienilor ne spune că perioadele de guvernări lungi și de succes au fost invariabil precedate de consolidarea organizatorică a partidului în opoziție și de formularea unor mari proiecte de țară.

 

Dragi colegi,

 

Astăzi stabilim direcția și strategia în perioada viitoare, precum și programul de guvernare. Una fără alta nu se poate, și astfel demonstrăm seriozitate și responsabilitate.

Vom decide astăzi împreună care va fi tema moțiunii de cenzură și data depunerii ei.

O moțiune de cenzură are și un rol simbolic și de imagine foarte puternic, nu este doar un instrument important oferit de Constituție. De aceea, tema moțiunii este una de larg interes pentru opinia publică.

 

Dragi colegi,

 

Tot astăzi veți vota proiectul de program de guvernare al partidului nostru. Au fost discuții în partid, în filiale, cu societatea civilă și mediile de afaceri și academic. Astăzi dăm acestui program tușa, viza de final. Este pentru prima dată, după 1989, când un partid își pregătește atât de temeinic programul cu care vrea să guverneze.

În fine, dar nu în ultimul rând, astăzi vom stabili calendarul privind pregătirea și organizarea alegerilor locale, precum și regulamentele de funcționare a organizațiilor noastre interne.

Aici și acum declanșăm bătălia pentru câștigarea alegerilor locale din 2016, iar cuvintele de ordine sunt competența, integritatea, spiritul de echipă și solidaritatea. Nu vom putea avea guvernări locale și centrale eficiente fără oameni competenți și integri!

Trebuie să reparăm marile stricăciuni făcute de Ponta și Dragnea în administrația publică locală prin ordonanța care a dat liber migrației aleșilor locali, prin refuzul de a o pune în acord cu decizia CCR, prin investițiile tăiate masiv, prin eșecul de proporții al mult-trâmbițatei reforme a administrației publice locale. Guvernarea Ponta este cea mai rea guvernare cu administrațiile locale și a fost nocivă chiar față de proprii lor primari și consilieri locali și județeni pesediști.

 

Stimați colegi,

 

Suntem într-un moment care va hotărî soarta scenei politice pe termen lung. Avem toate șansele și multe atu-uri. Guvenarea PSD este în plină criză morală și populismele ei disperate nu înșeală pe nimeni.

Trebuie să avem credință în proiectele noastre, să fim hotărâți și solidari! Așa vom izbândi!

Acum un an, pe vremea asta, ne pregăteam de alegerile europarlamentare ca două partide. Mulți spuneau că nu vom avea capacitatea niciodată să trecem peste orgolii și să formăm un mare partid. Credeau asta pentru că ei nu reușiseră să facă acest lucru în 2005-2006. Uite că am reușit.

Și nu pot să vă cer dumneavoastră decât să lăsați orgoliile deoparte și să construiți marea familie a noului PNL, pe statut și pe protocolul înregistrat la tribunal. Unde e lege, nu e tocmeală! Și asta în toate organizațiile noastre. Și atunci vă garantez că vom câștiga toate alegerile de anul viitor!

Doamne-ajută!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.