Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Blaga îl desființează pe Băsescu: Este mincinosul-șef!

CONVENTIA NATIONALA EXTRAORDINARA A PDL
  Citește și: Băsescu aruncă BOMBA: Blaga a jucat alături de USL în 2012 ”Întrucât constat că președintele Traian Băsescu revine în spațiul public cu afirmații neadevărate referitoare atât la activitatea mea de președinte al PDL, cât și la cea desfășurată în calitate de demnitar, fac următoarele precizări:
  1. Revocarea mea din funcția de președinte al Senatului, în data de 3 iulie 2012, a fost decisă de plen, la solicitarea reprezentanților USL, formulată într-o ședință de Biroul Permenent care s-a desfășurat în absența mea. Întru reamintire, deşi mă îndoiesc că preşedintele Băsescu a uitat, acesta este linkul unde poate fi consultată stenograma Biroului Permanent al Senatului desfăşurat în absenţa mea:
http://senat.ro/PDFOrdineDeZi/e7b7cdf6-e84e-49bd-83ea-5a770fe3a0b0/Bp%203%2007%20STENOGRAMA%20COMPLETA%20_2_.pdf  
  1. Îi amintesc domnului Băsescu că am atacat revocarea din funcţie la Curtea Constituțională, cum de altfel am făcut de fiecare dată când s-au luat decizii neconforme cu Legea Fundamentală. De asemenea, îi amintesc că revocarea președintelui Senatului a fost un episod al atacului împotriva instituțiilor statului de drept, la fel ca și revocarea președintelui Camerei Deputaților, schimbarea din funcție a Avocatului Poporului, punerea sub controlul Guvernului a Monitorului Oficial şi suspendarea şefului statului. Pentru toate aceste fapte concrete există documente, stenograme ale instituțiilor, pe care le poate consulta orice persoană doritoare de adevăr și nu de intoxicări ieftine și reevaluări imorale, în funcţie de interesul politic de moment.
  2. Este imoral din partea președintelui să se refere astăzi la viitorul Partidului Democrat Liberal, pe care l-a numit ”partid de feseniști”, căruia i-a spus ”Adio!” și pe care a încercat în repetate rânduri să îl distrugă.
  3. Îi transmit domnului președinte că nu este frumos să-l concureze pe Victor Ponta la funcția de mincinos-șef. Sper că nu este prevăzută în pactul de coabitare susţinerea reciprocă a minciunilor. În context, este surpinzător faptul că preşedintele Băsescu spune astăzi aceleaşi minciuni susţinute de premierul Ponta în urmă cu numai două zile referitoare la modul în care s-au desfăşurat lucrurile în vara anului 2012.
  4. Vreau să-i transmit președintelui Băsescu că PDL a înțeles perfect mesajul ”Adio PDL!”. Noi mergem pe drumul nostru, după cum dânsul ar trebui să meargă pe drumul său alături de Elena Udrea și partidul său. Ce face în continuare nu-i garantează decât un final de mandat lipsit de eleganță și tact.
  5. Celor de bună credinţă, printre care preşedintele Băsescu nu pare că se regăseşte în acest moment, le transmit că proiectul unificării dreptei nu are drept obiectiv doar câștigarea președinției României în acest an. O astfel de înțelegere ar denota o viziune îngustă. Un mare partid de dreapta trebuie făcut pentru România şi ca singură contrapondere serioasă la PSD pentru anul electoral 2016 și mai departe”, susține Blaga, într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.