Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BLOCAJ de proporţii la o autostradă de importanţă CAPITALĂ. Ce se întâmplă cu lucrările

santier autostrada

Compania de Drumuri se confruntă cu un blocaj de proporţii la o autostradă de maximă importanţă. Instituţia a pus oficial cruce licitaţiei pentru revizuirea studiului de fezabilitate a loturilor de mijloc din autostrada Comarnic – Braşov, lansată acum doi ani.

Raportul de anulare a licitaţiei pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii Comarnic- Braşov a fost aprobat pe 26 iulie 2017, potrivit unor surse ale Asociaţiei Pro Infrastructură. Informaţia a fost însă confirmată şi de purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu, potrivit ECONOMICA.NET.

Soarta contractului ar fi fost însă pecetluită încă de anul trecut, când firma câştigătoare nu s-a înţeles la bani cu fostul Guvern. Cauza amânării semnării contractului ar fi fost faptul că oferta financiară iniţială nu a mai putut fi menţinută.

Citeşte şi: Chiria Castelului Peleş, majorată de 10 ori. Reacţia OFICIALĂ a Casei Regale

"Numai salariile, manopera, au crescut de la 1.000 de lei la 1.400 de lei", a explicat Eduard Hanganu, preşedintele Consitrans, firma care a câştigat contractul.

Fostul ministru tehnocrat al Transporturilor, Sorin Buşe, declara însă anul trecut că a negociat cu "partenerul" şi a deblocat situaţia.

"Pentru faptul că a durat atât de mult au mai fost necesare nişte negocieri cu partenerul nostru şi prefer să vă confirm după ce semnăm cu el. Dar vreau să vă spun că s-a insistat foarte mult şi pe asta ca să o deblocăm, iar eu zic că am deblocat-o şi că de săptămâna viitoare avansăm şi cu acest proiect", spunea fostul ministru în decembrie 2016.

Asta după ce Compania de Drumuri încercase deja de trei ori să anuleze licitaţia, însă fără succes pentru că firma de proiectare Consitrans s-a opus şi a câştigat.

Licitaţia pentru revizuirea studiului de fezabilitate a loturilor 2,3 şi 4 din autostrada Comarnic - Braşov a fost lansată pe 31 iulie 2015, valoarea contractului fiind estimată între 16,4 milioane de lei şi 19,38 milioane de lei.

Citeşte şi: Adrian Năstase, analiză la SÂNGE: 'Asistăm la reconfigurarea ordinii mondiale' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.