Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNR, SEMNAL DE ALARMĂ după anunţul INS privind creşterea economică a României

bnr

După ce INS a anunţat astăzi o creştere economică de 5,8% pe primele 6 luni, consilierul guvernatorului BNR a tras un semnal de alarmă. Adrian Vasilescu susţine că nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, pentru că această creştere nu poate fi luată ca atare, datele nefiind definitive. Plus de asta, susţine Vasilescu, creşterea nu ar avea baze sănătoase. 

"Cumpărăm, cumpărăm, dar nu am reuşit să consolidăm creşterea economică prin sustenabilitate. Nu avem investiţii (...) PIB-ul din ţară noastră nu este producător de prosperitate. Cererea de consum şi cererea de investiţii trebuie să se bazeze pe o ofertă internă. Importăm prea mult", a explicat Vasilescu, miercuri, la Realitatea TV.

Cifrele date recent publicităţii de BNR arată însă o cu totul altă perspectivă asupra situaţiei noastre economice.  Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 2,745 de miliarde de euro, în primele şase luni, în creştere cu 40,19%, faţă de perioada similară din 2016.

Totodată, datoria externă totală a României a crescut cu 2% (1,889 miliarde de euro, până la 94,266 miliarde), la 30 iunie 2017, faţă de 31 decembrie 2016.

Investiţiile străine directe (ISD) în România au scăzut cu 13,3% până la 1,841 miliarde de euro în primul semestru din 2017, faţă de perioada ianuarie - iunie 2016.

Citeşte şi: Premierul Tudose, REACŢIE după ultimele date INS: 'Sunt rezultate bune' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.