Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BNR spune că nu din cauza ei a refuzat Klaus Iohannis promulgarea Codului Fiscal

bnr

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat, vineri, după ce președintele Klaus Iohannis a respins codul Fiscal, retrimițându-l în Parlament, că Banca Națională nu își propune să fie arbitru între autoritățile statului.

„În presă s-a discutat mult, s-a vorbit chiar despre faptul că BNR ar fi la baza acestei decizii luate în Palatul Cotroceni. Știți bine că la BNR a fost miercuri o dezbatere pe o temă istorică la care a participat și președintele României. Cu această ocazie, au luat cuvântul președintele României și guvernatorul BNR. Președintele s-a referit la Codul fiscal. Dacă sunteți atenți la cuvântarea guvernatorului, veți vedea că expresia Cod fiscal nu apare niciodată în discursul domniei sale. Apare nevoia de un echilibru fiscal, de echilibru în politici fiscale. Sunt patru politici care trebuie să se potențeze reciproc. Mă refer la politica monetară, politica fiscală, politica salarială și politica de restructurări.

Ce vreau să sublinez în legătură cu această disputa politică, BNR nu își propune și nici legea nu îi dă voie, să fie arbitru între autoritățile statului. Din această cauză nici nu se amestecă.

Legea e clară acum. Din moment ce președintele nu a promulgat Codul fiscal, el se întoarce la Parlament și Parlamentul trebuie să stabilească pașii de urmat. Eu cred că unul dintre pașii de urmat e și ascultarea cu atenție a Consiliului Fiscal”, a spus Adrian Vasilescu la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.