Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bodog: Spitalul 'Sf. Maria', în evaluare; e o solicitare de includere a transplantului de plămâni

Inquam Photos / Octav Ganea
Spitalul Sfanta Maria

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, miercuri, că Spitalul Clinic "Sf. Maria" din Bucureşti se află într-un proces de evaluare realizat de către reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Transplant şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, având în vedere că există o solicitare de includere a transplantului pulmonar în programul naţional de sănătate.

"Nu este vorba despre un control. În cursul zilei de ieri (marţi - n.r.) am primit o solicitare din partea Primăriei Municipiului Bucureşti şi din partea ASSMB-ului de a include programul de transplant pulmonar de la Spitalul 'Sf. Maria' în programul naţional de sănătate pe transplant pentru care au şi solicitat în mod expres verificarea condiţiilor de la spital. Motiv pentru care am dispus ieri Agenţiei de Transplant organizarea unei vizite de evaluare la zi a condiţiilor existente în Spitalul 'Sf. Maria' '', a arătat Florian Bodog, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, scrie agerpres.ro.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că a făcut precizarea în contextul în care a circulat "zvonul" că a trimis Corpul de control la Spitalul "Sf. Maria".

"Nu, am trimis evaluarea Agenţiei Naţionale de Transplant. Echipa este compusă dintr-un reprezentant al ANT-ului şi un epidemiolog de la DSP Bucureşti", a menţionat Bodog.

Potrivit acestuia, spitalul a solicitat includerea în Programul naţional de sănătate a programului de transplant pulmonar. "Este foarte important ca în momentul în care iau o astfel de decizie să mă asigur că există condiţii optime în aşa fel încât pacientul să fie în siguranţă", a susţinut Bodog.

Totodată, ministrul a precizat că în cursul zilei de miercuri va discuta telefonic cu un reprezentant al Spitalului AKH Viena în vederea clarificării situaţiei legată de transplant.

"Am vorbit cu domnul profesor (reprezentant al spitalului AKH - n.r.). În această după-amiază, între orele 16,00 şi 18,00, am fixat o întâlnire telefonică cu domnia sa pentru a discuta aceste aspecte. Vreau să precizez faptul că la Viena nu este problemă doar cu România, şi Slovenia este exact în aceeaşi situaţie ca şi noi", a mai declarat Bodog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.