Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Diaconu, criticat de France Presse pentru că s-a împotrivit expoziției tablourilor cu maneliști

646x404

O știre a Agenției France-Presse de astăzi preluată în media din străinătate îl critică pe deputatul PSD Bogdan Diaconu pentru că a cerut demisia directorului Muzeului Național al Țăranului Român (MNȚR) ca urmare a expoziției cu tablouri de maneliști găzduită de instituția de cultură. Agenția citează mesajele deputatului de pe blog și de pe pagina de Facebook unde acesta condamnă dur expoziția tablourilor cu maneliști numind-o ”rușine națională”. ”Ceea ce eu contest este promovarea acestui gen de falsă cultură și prezența sa alături de valorile veritabile ale culturii române”, a declarat Diaconu pentru France Press.

Agenția franceză îl citează și pe directorul Muzeului, Virgil Ștefan Nițulescu, care recunoaște că i s-a cerut demisia, dar și pe autorul tablourilor, George Vasilescu, care deplânge ”furtuna de mesaje rasiste” declanșată de expoziție.

Deputatul Bogdan Diaconu a cerut demisia directorului MNȚR încă dinainte de începutul expoziției. ”Sunt profund dezgustat de această deturnare a sensului unui muzeu al creaţiei populare şi transformarea lui în expoziţie de gunoaie, pentru că orice kitsch asta înseamnă, etimologic, gunoi. Iar instituţiile de cultură primesc bani de la bugetul statului ca să promoveze frumosul, educaţia şi ideile înalte, nu ca să ne împroaşte cu monstruozităţi şi cu urât. Suntem sătui de acestea, pentru că oricum ne invadează din toate părţile. Măcar cultura trebuia ferită de degradare şi murdărire”, a scris deputatul social-democrat pe pagina sa de socializare. 

http://quebec.huffingtonpost.ca/2014/07/04/roumanie--injures-et-men_n_5558196.html?utm_hp_ref=canada-quebec&ir=Canada+Quebec

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.