Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Diaconu, inamicul public nr.1 în Ținutul Secuiesc

bogdan-diaconu

Liderii UDMR au fost prinși pe picior greșit ieri de legea care interzice limba maghiară și au fost nevoiți să dea explicații presei de limbă maghiară despre felul în care inițiativa liderului Partidului România Unită Bogdan Diaconu a trecut tacit de Camera Deputaților. Prevederea legislativă a liderului naționalist interzice folosirea limbii maghiare în administrație, dar și plăcuțele bilingve, ceea ce l-a transformat în inamicul public nr. 1 în Ținutul Secuiesc, fiind criticat dur de toată presa de limbă maghiară din Transilvania și din Ungaria.

Mai mult, portalul de limbă maghiară Transindex a lansat astăzi și o campanie publică prin care denunță ”românizarea” comunității maghiare în urma activității liderului PRU și prin care trage un semnal de alarmă în privința pericolului încetării folosirii limbii maghiare.

Pentru liderii maghiari ieri a fost o zi neagră pentru că, după ce l-au văzut de dimineață pe primarul Antal Arpad agățat de DNA, s-au trezit că trebuie să reacționeze pentru a explica cum a trecut legea interzicerii limbii maghiare la Cameră de blocajul UDMR! Într-un mod neobișnuit pentru tacticile UDMR, formațiunea a ieșit ieri cu declarații belicoase, dar a emis și un comunicat pe pagina oficială a UDMR. Până și patriarhul UDMR Marko Bela a dat declarații alarmante, amenințând cu deteriorarea relațiilor dintre România și Ungaria dacă legea lui Bogdan Diaconu va fi adoptată!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.