Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Ficeac: Dan Voiculescu va lupta pentru ceea ce consideră dreptatea sa

Inquam Photos / Octav Ganea
Dan Voiculescu

Analistul politic Bogdan Ficeac consideră că Dan Voiculescu va lupta în continuare pentru ceea ce consideră dreptatea sa, dar îi va fi greu să revină în prim planul politicii româneşti cu toate că va avea o influenţă puternică, dat fiind poziţia sa financiară şi mediatică.

"În privinţa eliberării lui Dan Voiculescu e problema justiţiei dacă a îndeplinit condiţiile, nu a avut probleme, are vârsta la o treime din pedeapsă, cărţile pe care le-a scris i-au mai redus şi ele din pedeapsă, nu au fost contestaţii, e o hotărâre a instanţei", a spus Ficeac.

În opinia sa, este normal că Dan Voiculescu a spus că va lupta împotriva abuzurilor şi rămâne de văzut care sunt planurile de viitor ale acestuia.

"El a spus că va lupta împotriva abuzurilor, ceea ce este normal. Toată lumea îşi doreşte să lupte împotriva lor, să nu existe aşa ceva. În ceea ce priveşte viitorul lui politic, reintrare în prim planul scenei politice, nu ştiu dacă el va dori să revină în politica mare, în prim plan. Partidul lui s-a sfărâmat, au apărut tot felul de alte formaţiuni, s-au divizat. Nu ştiu în ce modalitate ar putea să revină în planul politicii, mi-e greu să cred că va putea. E adevărat că o influenţă puternică tot va avea în politica românească dat fiind şi poziţia sa şi forţa sa şi financiară şi mediatică, dar rămâne de văzut care sunt planurile sale", a precizat, pentru AGERPRES, Bogdan Ficeac.

El a adăugat că ar fi greu de rejudecat un caz, dar Dan Voiculescu va lupta nu numai la CEDO, ci şi prin anumite campanii pentru limitarea abuzurilor.

"În momentul în care vedem cu toţii că procurorul care a instrumentat cazul său a fost el însuşi luat de DNA pentru corupţie, în momentul în care judecătoarea care i-a dat sentinţa respectivă a fost dată afară din magistratură, astea sunt lucruri pe care nu le putem contesta. Pe de altă parte, o rejudecare a unui caz al unui procuror ar putea fi dacă acel procuror ar fi condamnat pentru corupţie în conexiune cu acest caz. (...) Sunt absolut convins că Dan Voiculescu va lupta în continuare pentru ceea ce consideră dumnealui dreptatea sa şi nu cred că se va lăsa aici. Faptul că a stat trei ani la puşcărie şi consideră că i-au fost furaţi din viaţă este percepţia lui. Probabil că se va adresa şi la CEDO, dacă nu cumva nu a făcut-o deja. Poate să se lupte nu numai la CEDO, dar şi prin anumite campanii pentru limitarea abuzurilor. Are deja un ONG care a relevat o mulţime de cazuri de genul ăsta. În ceea ce priveşte politica, eu aştept să treacă şi de această perioadă mai dificilă şi poate să aibă un moment de reflecţie să vadă de ce s-a ajuns într-o asemenea situaţie în care el însuşi a fost implicat, în ideea în care acest sistem este rezultatul a 20 şi ceva de ani de politică românească în care cei de la vârf au construit statul de drept, sistem care a mers de la o extremă în alta", a explicat Ficeac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.