Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boiko Borissov, decorat de Viktor Orban cu Ordinul de Merit Marea Cruce

boiko borisov

Premierul ungar Viktor Orban l-a decorat miercuri la Budapesta pe omologul său bulgar Boiko Borissov cu Ordinul de Merit Marea Cruce, şeful executivului maghiar făcând referire cu acest prilej la eforturile autorităţilor de la Sofia de a opri imigraţia ilegală, relatează agenţiile BTA şi MTI. Premierul Borissov - care este interimar întrucât şi-a dat demisia după ce candidata partidului său conservator a pierdut alegerile prezidenţiale - se află într-o vizită oficială în Ungaria, vizită ce a fost anterior reprogramată din cauza revoltei dintr-o tabără de refugiaţi din sudul Bulgariei.

Orban a subliniat în discursul susţinut alături de Borissov excelenta prietenie dintre Ungaria şi Bulgaria, despre care a afirmat că nu este doar istorică, ci şi orientată către 'prezent şi viitor'. 'Europa se comportă ca şi când nu ar fi învăţat nimic din secolele trecute şi a uitat totul, într-o perioadă când soarta ei se decide la graniţa Bulgariei', a menţionat şeful executivului de la Budapesta, făcând aluzie la criza provocată de afluxul de migranţi veniţi din afara Europei. El a susţinut că în toate deciziile pe care le-a luat în contextul acestei crize a avut în vedere interesul naţional al Ungariei, pentru a proteja atât această ţară cât şi Europa şi a apreciat că Bulgaria a procedat la fel, 'motivată nu de acorduri, ci de conştiinţa, istoria şi valorile sale', conform Agerpres.

La rândul său, Borissov a spus că distincţia primită acum nu este pentru el, 'ci pentru eforturile grănicerilor şi militarilor bulgari care protejează neîntrerupt securitatea Bulgariei' în timpul acestei crize despre care el a estimat că 'se va înrăutăţi' şi va crea Europei 'o situaţie tot mai dificilă'. Premierul bulgar a mai spus în intervenţia sa că această decoraţie ar putea fi o încurajare pentru oricine consideră că este important să fie protejate frontierele Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.