Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ Adrian Năstase, atac furibund la adresa unui jurnalist: 'A plecat cu laptopul din redacţie'

adrian nastase

Fostul premier, Adrian Năstase face praf un jurnalist pe propriul blog. Năstase îl pune la zid pur şi simplu pe Mihai Pâlsu, pe care îl acuză de furt.

"Bombă! Mihai Pâlsu a plecat cu laptopul de la redactie. Informatia primită de noi vine din zona ziarelor Puterea si Ziua, de la persoane care au lucrat cu Pâlsu. Sigur, este vorba de un zvon si, de aceea, nu i-am cerut lui Mihai Pâlsu să facă un comentariu inainte de a publica această informatie. De altfel, ce ar fi putut să spună cunoscutul „jurnalist”? „Nu comentez”? Sau „Este sub demnitatea mea să comentez un astfel de zvon?”

Citeşte şi: Gafă de proporţii pe site-ul Ministerului Sănătăţii: Un arestat trebuia să avizeze un document/FOTO

De unde a plecat insă această libertate a mea de a scrie despre un „jurnalist”? In gazeta sa, sau ce este, Pâlsu lansează o stire mincinoasă „Uriasă tranzactie cu Insula mare a Brăilei! Năstase cumpără Agricost prin intermediul lui Bittner”, ideea fiind că eu mi-as „repatria o parte din banii detinuti in China”, partea asta insemnând vreo 300 de milioane de euro. Stirea este mincinoasă si calomnioasă. Sigur insă că agentii sau televiziuni „profesioniste” au „muscat” imediat. Informatia a intrat astfel in arhiva internetului si conduce, alături de alte minciuni, la consolidarea unui tip manipulatoriu de perceptie. Care este solutia? Nu stiu. Când i-am scris, prin avocat, lui Pâlsu, cerându-i să retracteze, mi-a răspuns pe stilul lui Vadim: „Ce, mă, nu stii de glumă?”. Adică, e vorba de un zvon. Sunt prosti ăia care il iau in serios. Bănuiesc că breasla gazetarilor nu are nimic de spus despre acest tip de manelizare. Oricum, puteti citi, mai jos, „argumentatia” lui Pâlsu:

Vezi şi: Veste cruntă pentru Occident: Şefii ISIS sunt de neatins / VIDEO

„Buna ziua,

Vă invit să observaţi că articolul la care faceţi referire – Uriaşă tranzacţie cu Insula Mare a Brăilei! Năstase cumpără AGRICOST prin intermediul lui Bittner! – este PUBLICAT în cotidianul online SECUNDA în Rubrica BURSA ZVONURILOR.

Noi nu am EFECTUAT o anchetă jurnalistică pe această temă. Am publicat un ZVON, nu o certitudine susţinută de o anchetă jurnalistică – documente şi declaraţii. Acesta este unul dintre motivele care au stat la baza nesolicitării vreunui comentariu din partea clientului dvs. domnul Adrian Năstase.

Citeşte şi: Halep a primit vestea anului: Le râde în faţă adversarelor

Ce putea să ne răspundă domnul Adrian Năsase la întrebarea “Un ZVON spune că…”? În cel mai elegant caz – iar clientul dvs deţine un astfel de vocabular -, probabil un: “Vă rog să nu mă puneţi să comentez zvonuri, este sub demnitatea mea!”

NU este vina noastră că alţi colegi din presă – deşi este FOARTE CLAR la ce rubrică a fost publicat textul privitor la Insula Mare a Brăilei – ne-au preluat fără să citeze EXACT sursa şi secţiunea unde a fost publicat articolul…”, a mai spus Năstase.

Citeşte şi: Tot Voiculescu încasează chiria pe sediul Antenei 3

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.