Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bomba care stă să explodeze în București

Rând pe rând, primarii care ajung în fruntea Bucureștiului se trezesc în propria ogradă cu o bombă cu ceas, moștenită de nici nu se mai știe câți ani. Cu cât a devenit mai cunoscută amenințarea, aceasta a reușit să devină subiectul promisiunilor de campanie, nu odată garantându-ni-se de către un candidat că el cunoaște mecanismul de dezamorsare a bombei iar că situația este una relativ simplă. Nu trebuie decât să-l votăm și amenințarea exploziei devastatoare va fi de domeniul trecutului.

Ticăitul bombei se mai pierde uneori în zgomotele de fundal, alteori cineva reușește să dea cronometrul în spate, reușind să amâne inevitabilul. Alteori, cineva care încearcă să dezamorseze bomba, nu reușește decât să taie câte un fir greșit și cronometrul o ia pe repede înainte. În astfel de momente se instalează panica generală. Promisiuni în fața camerelor TV, bătăi cu pumnul în masă, certuri și acuze, amenințări de faliment, toate acestea crează decorul într-o piesă de teatru în care bomba noastră joacă rolul principal.

Atât de principal, încât mai că aș propune ca la viitoarele alegeri locale din București, campania și dezbaterile să se petreacă doar pe marginea acestui subiect. Cine pare mai pregătit să dezamorseze bomba, de ce ar tăia firul roșu și nu pe cel albastru, ce plan de urgență propune fiecare în cazul în care explozia se va produce, s.a.m.d.

Ce nevoie să mai avem noi de autostrăzi suspendate, de pasaje sau chiar de extinderea metroului, când bomba cu ceas stă să explodeze?

Din păcate, realitatea ne demonstrează că, asemeni peticelor din asfalt, și situația aceasta explozivă, Radet-Elcen-Romgaz, are parte doar de cârpeli ieftine. Adevărul trist este că primarii generali din ultimii ani au dezamăgit într-una dintre cele mai mari și mai importante probleme din București: alimentarea cu gaz și mai departe cu apă caldă și căldură. Fiecare iarnă este o nouă probă de foc, cu discuții fără finalitate despre dacă sau când vom rămâne fără căldură.

Situația este și mai amuzantă, încât Radet, Elcen și Romgaz sunt companii de stat, deci practic statul faultează statul. Și pentru că ne place să ne dăm cu stângul în dreptul, nu vedem nicio problemă în faptul că de atâția ani de zile, bomba aceasta cu ceas continuă să ticăie, iar primarii și guvernele care s-au tot perindat de-a lungul timpului, continuă să dea cronometrul în spate, în loc să dezamorseze bomba.

Situația din aceste ultime zile ar fi amuzantă dacă nu ar fi și tragică în același timp. Ne-am obișnuit atât de tare cu cârpelile ieftine, încât ministrul Energiei ne-a anunțat mândru, care este cea mai nouă victorie din meciul care durează de atâția ani: Alimentarea cu apă caldă a Capitalei nu va fi întreruptă în următoarele șapte zile.

Cu alte cuvinte, nici vorbă să auzim că a fost găsită o soluție pe termen lung, nu, ar trebui doar să ne bucurăm că mai avem apă caldă...cel puțin pentru încă o săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.