Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ Cristian Popescu Piedone a fost ELIBERAT/ minuta

Cristian Popescu Piedone arestat catuse

Cristian Popescu Piedone scapă de arestul preventiv! Decizia aparține judecătorului de drepturi și libertăți cetățenești de la Curtea de Apel București care a respins ca nefondată propunerea DNA de arestare a celor 3. Alături de el au fost eliberate și cele două angajate ale Primăriei Sectorului 4. Cei 3 au fost arestați sâmbătă pentru 30 de zile. Decizia Curții de Apel e definitivă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a fost OTRĂVIT

MINUTA ședinței de judecată:

Cristian Popescu PIEDONE, GANEA LUMINIȚA LARISA și IOFCIU AURELIA împotriva încheierii din data de 07.11.2015 a Tribunalului București – Secția I Penală. Desfiinţează încheierea mai sus-menţionată şi rejudecând: În baza art. 204 alin.12 C.p.p. rap la art. 227 alin.1 C.p.p., respinge propunerea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J. – Direcția Națională Anticorupție privind arestarea preventivă a inculpaților POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, GANEA LUMINIȚA LARISA și IOFCIU AURELIA, ca nefondată. Dispune punerea, de îndată, în libertate a inculpaților, dacă nu sunt reținuți sau arestați în altă cauză. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în ședință publică azi, 11.11. 2015.

Citeşte şi: Ce a anunțat Dacian Cioloș înainte de negocierile cu Gabriel Oprea la sediul UNPR

Potrivit DNA, în calitate primar, Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis acordul de funcţionare 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare 369/14.01.2015 necesare desfăşurării activităţii de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, Bucureşti.

Prin aceasta, Piedone a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei, în urma cărora reprezentanţii SC Colectiv Club, care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obţinut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.

Procurorii susţin că, pentru a autoriza funcţionarea, Cristian Popescu-Piedone a emis cele două acte administrative prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club SRL ar fi îndeplinit cerinţele legale necesare avizării.

În acelaşi timp, cele două funcţionare din Primărie, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Ganea, l-au sprijinit pe primar în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima le-a avizat.

În cadrul procesului de săptămâna trecută de la Tribunalul Bucureşti, Piedone le-a cerut judecătorilor să nu fie arestat deoarece are probleme cu sănătatea (afecţiuni cardiace).

De asemenea, avocaţii au susţinut că fostul primar este nevinovat, deoarece el a semnat doar formal autorizaţia de funcţionare în cazul clubului Colectiv, iar responsabilitatea verificării documentaţiei ar aparţine subordonaţilor săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.