Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ Dan Șova a câștigat procesul cu Monica Macovei cu acte false

Senatorul Dan Şova a folosit un proces verbal falsificat în cadrul unui proces de calomnie deschis împotriva Monicăi Macovei în anul 2009, susţin procurorii DNA.

Citește și: EXCLUSIV Acuzațiile DNA la adresa lui Ponta și Sova/ RECHIZITORIUL

Conform rechizitoriului prin care Dan Şova şi Victor Ponta au fost trimişi în judecată de DNA, în perioada aprilie 2010 - 2011, în condiţiile în care în mass-media au apărut o serie de articole cu privire la contractele de asistenţă juridică semnate cu complexurile energetice Rovinari şi Turceni, Şova a conceput şi semnat 11 înscrisuri denumite procese-verbale ale Adunării Generale a Asociaţilor SCA "Şova şi Asociaţii", înscrisuri antedatate şi care prezintă în cuprinsul lor o stare de fapt inexistentă.

Citește și: Va fi din nou ARESTAT Gigi Becali? Anunțul serii

"Procesul-verbal datat 15.01.2007, care vizează hotărârea adunării generale a SCA 'Şova şi Asociaţii', în sensul că datorită plecărilor dese în străinătate ale inculpatului Şova Dan-Coman a fost împuternicit (...), a fost folosit în data de 27.04.2010, când inculpatul l-a depus la dosarul nr. (...)/3/2009 al Tribunalului Bucureşti, având ca obiect acţiune în răspundere delictuală, în care la data de 06.10.2009 reclamantul Şova Dan-Coman a chemat-o în judecată pe pârâta (...)", se arată în rechizitoriu.

Citește și: NEXT LEVEL - Nu mai scrie «MITA» pe banii de şpagă. Cum a fost prins Oprescu

Surse judiciare au declarat pentru agerpres că dosarul respectiv este cel în care Dan Şova a acţionat-o în judecată pe Monica Macovei, informaţie confirmată şi de datele postate pe portalul acestei instanţe.

În acest dosar, Tribunalul Bucureşti a respins în octombrie 2010 acţiunea lui Dan Şova, însă, la judecarea apelului, Curtea de Apel Bucureşti a obligat-o pe Monica Macovei să-i plătească 10.000 de lei daune lui Şova, decizia fiind menţinută în anul 2013 de Curtea Supremă.

Citește și: Ce scrie presa străină despre trimiterea în judecată a lui Victor Ponta

Macovei l-a acuzat în mai multe rânduri pe Dan Şova că a primit, prin casa sa de avocatură, contracte de asistenţă juridică de la companii de stat din judeţul Gorj, cu sprijinul lui Victor Ponta.

"În anii 2007-2008, 'Şova şi asociaţii' a obţinut circa 5,6 milioane lei de la companii din judeţul Gorj, în perioada anterioară şi, mai ales, pe parcursul relaţiilor de parteneriat cu deputatul de Gorj şi avocatul Victor Ponta (...). Am susţinut constant - şi susţin în continuare - introducerea incompatibilităţii între calitatea de avocat şi cea de parlamentar, fiind şi iniţiatoarea, pe vremea când eram ministru al Justiţiei, a unui proiect de lege în acest sens. Ceea ce a scris presa despre parteneriatul Ponta-Şova nu a făcut decât să-mi întărească această convingere: parlamentarii nu trebuie să profeseze ca avocaţi", susţinea Monica Macovei în anul 2011, după ce a pierdut procesul cu Dan Şova.

Citește și: Ce scrie presa străină despre trimiterea în judecată a lui Victor Ponta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.