Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBA dintr-un raport oficial: Macovei a primit documente din arhiva operativă a SIPA

MONICA MACOVEI - CONFERINTA

Evenimentul Zilei a publicat raportul semnat de ministrul Justiţiei din 2008, Cătălin Predoiu, cu privire la arhiva SIPA. În documentul „secret de serviciu” sunt semnalate o serie de nereguli în activitatea comisiei desemnate de Monica Macovei pentru a inventaria arhiva SIPA, din care a făcut parte și Cristi Danileț.

Vezi și: Lista persoanelor care au accesat arhiva SIPA, publicată de Ministerul Justiției

Dintre neregulile semnalate în documentul publicat pe evz.ro:

„A fost dispusă operațiunea de rescriere a hard-disk-urilor aflate în incinta Direcției generale de Protecție și Anticorupție. Comisia nu a identificat Ordinul Ministrului Justiției prin care s-a dispus această operațiune și nici dacă au fost respectate prevederile legale pentru realizarea acestor demersuri.”

„În zona proximă spațiului de depozitare a arhivei, Comisia a identificat un multifuncțional xerox, activat prin cheie de acces, folosit anterior pentru executarea de copii xerox după documentele aflate în arhivă. Pe toată durata activității Comisiei, xeroxul a fost depozitat în afara spațiului arhivei, fiind sigilat pe componente de operare cu bandă adezivă.”

Membrii Comisiei desemnate prin OMJ nr. 106/c/03.02.2005 au ridicat documente din arhiva operativă aflată în cadrul Serviciului de Informații Clasificate din Ministerul Justiției pe care le-au predat ministrului justiției Monica Macovei.

Aceste concluzii din documentul oficial intră în conflict cu tot ceea ce au susținut Monica Macovei și Cristi Danileț în ultima perioadă. În urmă cu trei zile, Macovei afirma cu subiect și predicat că nu a primit nicio informație din arhiva SIPA.

„Nu am primit nicio informație din arhiva DGPA/SIPA, nu am primit niciun dosar din arhiva DGPA/SIPA, nu am văzut niciun dosar din arhiva DGPA/SIPA, nu am copiat niciun dosar din arhiva DGPA/SIPA, nu am sustras niciun dosar din arhiva DGPA/SIPA, nu am copiat și distrus niciun hard-disk, nu am dat nimănui ordin să sustragă, să distrugă, să copieze vreun dosar din arhiva DGPA/SIPA sau hard-disk”, declara Macovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.