Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în Dosarul EADS: Nu mai este la DNA

David Simonds EADS BAE 23.09.12

Nume mari de demnitari şi oameni de afaceri din România, Germania şi nu numai s-au tot vehiculat în legătură cu Dosarul EADS, unul de sute de milioane de euro. Readusă la rampă în timpul ultimei campanii electorale, la pachet cu dosarul "Microsoft", afacerea EADS a intrat, din noiembrie 2014 încoace, într-un con de umbră.

Citește și: Răsturnare de situație în Dosarul Microsoft! Anunțul făcut de DNA în urmă cu puțin timp

Într-o discuţie neoficială despre lipsa informaţiilor în legătură cu mult discutatul dosar EADS, care a produs valuri uriaşe în toamna trecută, când echipe întregi "de zgomote" l-au readus la rampă la pachet cu dosarul "Microsoft", purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, ne-a trimis către... Parchetul din München. Insistând cu întrebarea: ”Nu e la DNA dosarul EADS?”, am primit, tot neoficial, răspunsul (aproape şocant): ”Dosarul EADS nu este la noi, este la Parchetul din München”.

Citește și: Reacțiile Laviniei Șandru când a aflat în direct știrea 'Vâlcov, arestat la domiciliu'

Am insistat că, în campania prezidenţială din octombrie-noiembrie 2014, s-au făcut multe valuri în legătură cu acest dosar, iar reprezentanta DNA a comentat cam aşa: ”Erau nişte zvonuri, eu nu am nimic oficial. Nu am fost anunţată. Nu am comunicat nimic, nu ştiu despre ce este vorba. Ştiu că, la un moment dat, a fost o ştire cu Parchetul din München şi, în contextul acesta, au început jurnaliştii să ne întrebe şi pe noi”.

Citește și:  Acestea sunt tablourile din MUZEUL ASCUNS al lui Darius Vâlcov / FOTO

Întrebată dacă poate fi citată în legătură cu inexistenţa dosarului EADS la DNA, doamna Livia Săplăcan a revenit asupra declaraţiei, nuanţând: ”Nu pot să spun că nu există la noi acest dosar, dar eu nu am fost informată despre existenţa lui la DNA. Ar putea să rezulte două lucruri: fie nu există, fie poate să existe, dar nu este în faza în care să poată fi comunicat ceva. Vă daţi seama că, dacă ar fi existat un dosar şi ar fi fost ceva, am fi comunicat. Este de interes public major. Dacă ar fi existat un dosar şi ar fi fost întrunite condiţiile pentru a fi comunicate măcar informaţii minimale, atunci le-am fi comunicat. Deci sunt două posibilităţi: ori dosarul EADS nu există la DNA, ori există, dar nu sunt întrunite acele condiţii care să facă posibilă comunicare”.

Citește și:Cazul Vâlcov o ia pe căi şocante! Procurorii percheziţionează MORMINTE/ video

În urmă cu două săptămâni, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, declara: "Dosarul EADS se află în lucru; când o să înceapă urmărirea penală faţă de persoane, o să vă spun". Kovesi nu le-a precizat însă jurnaliştilor nici unde se află în lucru (în ţară, la DNA sau în străinătate, la Parchetul din Munchen), nici dacă s-a început sau nu urmărirea penală in rem (asupra faptei).

SURSA: ZIARULRING.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.