Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în dosarul lui Ponta: Procurorul Uncheşelu, acuzat de ameninţare

F. P.
iccj

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat vineri la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă dosarul "Turceni - Rovinari", în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor. De asemenea, la ÎCCJ s-a prezentat și senatorul Dan Șova, dar și Octavian Laurențiu Graure, fost director economic al Complexului Energetic Turceni, ambii trimişi în judecată în acelaşi dosar.

Octavian Graure a declarat în faţa judecătorilor de ÎCCJ şi s-a consemnat la dosar că a fost chemat informal de procurorul Uncheşelu la DNA. Timp de 3 ore, acesta i-ar fi cerut să declare că ştie de o înţelegere între Şova, Ciurel şi Ponta, prin care să i se dea bani lui Ponta. După ce Octavian Graure i-a spus procurorului că are cunoştinţă de o asemenea înţelegere, procurorul Uncheşelu i-ar fi spus că îl va aresta şi va sta 15 ani în închisoare. Graure a refuzat să spună ceva ce nu cunoaşte, iar procurorul i-a dat un proces verbal în care era informat că este suspect, după care l-a dat afară din birou.

Vezi şi: Victor Ponta, audiat la ÎCCJ: Postări pe marginea BREXIT / UPDATE

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați ''Șova și Asociații'', Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Vezi şi: ȘOC pe piața valutară: Lira sterlină a luat-o RAZNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.