Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în presă: Moise Guran ajunge în fața judecătorului! Ce a făcut jurnalistul

moise guran

Scandal monstru între jurnalişti. Moise Guran, de la Digi 24, este ameninţat cu judecata de către un coleg de breaslă. Afirmațiile ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, despre carnea stricată, peștele cu viermi care ajunge neviscerat pe piața din România și salamul spalat cu oțet pentru a fi repus apoi pe rafturi provoacă scandal între jurnaliști.

Detalii aici: Alertă fără precedent lansată de un ministru: 'Salamul se spală cu oţet şi se pune iar în vânzare'

După ce Ziarul Financiar a publicat declarațiile ministrului într-un material audio, Moise Guran a declarat că acest interviu este de fapt „o înregistrare pe nașpa”, făcută cu un reportofon ținut în buzunar, fără știrea lui Irimescu.

“Nu m-aș fi așteptat la așa ceva de la Ziarul Financiar”, a declarat dezamăgit Guran.

“Prima dată când am văzut chestiunea asta am zis: A înnebunit ministrul Agriculturii! După care am așteptat, iar cei de la ZF au dat și înregistrarea. Înregistrarea este însă de o calitate atât de proastă încât puținii reporteri care au făcut teren în România și-au dat seama că este o înregistrare făcută cu un reportofon în buzunar. Noi le zicem “înregistrări pe nașpa”. "Adică, cel care vorbește poate să bată și câmpii pentru că el crede că nu este înregistrat. După care tu îl dai la ziar”, a adăugat acesta.

Vezi şi: SRI confirmă și oferă detalii: Teroriștii au primit bani mulți din România

Replica jurnalistului de la Ziarului Financiar nu a întârziat să apară. Iulian Anghel neagă acuzațiile aduse de Guran și îl anunță pe acesta, într-o postare pe Facebook, că îl va da în judecată. Anghel spune că a fost acuzat fără probe de jurnalistul Digi24 și condamnă comportamentul “nedem” al acestuia. "II anunt pe Moise Guran - pe care nu-l cunosc – ca voi avea onoarea sa-l cunosc in instanta. Guran sustine ca interviul pe care i l-am luat impreuna cu colega mea Roana Rotaru ministrului agriculturii este un fals - fals in sensul ca ministrul ar fi fost inregistrat fara sa stie "cu reportofonul in buzunat" si aduce drept argument inregistrarea proasta.

Citeşte şi: Antena 1 dă o nouă lovitură ProTV: Două super-vedete au trecut în tabăra anteniştilor

Guran sustine ca asta (procedeul) este inadmisibil, lipsit de profesionalism si golanesc. Subscriu. In viata mea de ziarist nu am inregistrat niciodata pe cineva cu reportofonul in buzunar. Si nu e putina viata asta. Am facut in timpul ei sute de interviuri, cu zeci de ministri, am stat fata in fata cu toti premierii Romaniei, cu cu toti presedintii ei, (in afara de Iohannis, Isarescu si Ciolos cu care nu am apucat). Problema e ca interviul nostru este cat se poate de clasic. Cu reportofonul biroului de presa al ministerului pe masa, cu reportofonul nostru (telefonul Roanei de data asta) pe masa, la vedere, aproape de reportofonul ministerului. Daca Guran ar fi fost atent, la final, dupa ce ministrul relateaza povestea cu graul romanesc exportat in Italia - dupa intreaga poveste cu carnea expirata, cu pestele – zice: ( afirmatie aparuta din greseala la montaj, pentru ca am taiat din interviu tot ce ministrul nu a dorit sa apara public – sunt cateva situatii cand el spune ). Daca era o discutie intima/la bere cum sustine Guran, de ce ar fi facut aceasta/aceste precizari de regie?

Citeşte şi: Microsoft îşi arată puterea: A finanţat cumpărarea unui alt gigant al internetului

Fac aceste precizari nu pentru Guran pentru ca nu-i datorez nimic lui Guran, ci pentru voi toti ceilalti – cei care m-au intrebat macar. Pentru Cristi Dimitriu care si el m-a intrebat daca interviul e pe bune si daca nu cumva este inregistrat pe ascuns. Pentru Florin Citu care m-a intrebat daca nu e o gluma de 1 aprilie sau cam asa ceva. Pentru toti acestia si alti prieteni ai mei spun urmatoarele: o inregistrare proasta poate avea multe cauze. In ce ne priveste, noi suntem jurnalisti de presa scrisa, nu ne intereseaza prea mult calitatea inregistrarii, imporant e sa se auda. Biroul ministrului este foarte lat, cam de doi metri. Nu i-am pus inregistratorul in bot, prin urmare distanta a fost destul de maricica, dar buna ca oricare dintre voi sa inteleaga ce spune Irimescu (repet pe mine nu m-a interesat calitatea sunetului). Oricum ar fi fost, era pe masa aproape de de reportofonul ministerului, reportofon de doi colegi de-ai nostri de la biroul lor de presa. Guran sustine ca ce am facut noi este “nedemn”. Dar cat de demn este ce face el – ne acuza nu fara probe, ci fara a pune o simpla intrebare macar. Nu zic sa fi sunat la ZF. Putea suna la minister sa intrebe conditiile in care a avut loc dialogul/interviul si sa se lamureasca, daca tot il intereseaza atat de mult calitatea jurnalistilor de la ZF. Ministerul nu a contestat interviul. Ministerul a emis un comunicat de presa care zice ca ce a spus ministrul reflecta cazuri izolate. Dar nu contesta nimic pe fond. Nicio fraza. Din acest comunicat Guran deduce ca interviul e , iar comportamentul ziaristilor ZF, nedemn. II spun lui Guran ca, dimpotriva, comportamentul lui e nedemn si sa se pregateasca sa cumpere un clondir nou ca nu vreau sa raman cu onoarea nereperat. Ne vedem la trebunal, domnu Guran!", a scris Iulian Anghel pe Facebook.

Citeşte şi: Americanii dau vestea începutului de an: L-au ucis pe numărul 2 din Statul Islamic

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.