Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în Scandalul Black Cube: Ni s-a spus că funcționam ca celulă a SRI. Coldea trebuia evitat

exclusiv

STIRIPESURSE.RO  intrat în posesia unei părți dintr-un document care are legătură cu Scandalul Black Cube. În document se spune că misiunea agenților israelieni ai Black Cube era una autorizată la cel mai înalt nivel și că urmau să primească sprijin și să funcționeze ca celulă a SRI, iar șeful operativ al SRI nu trebuia să știe de operațiune:

Vezi și: Cod GALBEN de VREME REA. Care sunt județele vizate

Scandalul Black Cube:

Doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pe 3 aprilie. În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti i-a arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit DIICOT, Weiner Ron este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Cum cei arestați și firma de intelligence susțineau public că au acționat legal și cu autorizare de la cel mai înalt nivel – DETALII, întreaga presă a solicita lămuriri acolo. Administrația Prezidențială s-a mulțumit atunci să transmită pe surse că o astfel de autorizare nu ar fi existat - DETALII. Au existat inclusiv documente care au apărut referitoare la posibile contracte cu oameni cu probleme din România - DETALII, dar omul de afaceri a negat că acest contract ar fi fost și semnat.

La doar o lună fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu susținea că nici o autoritate a statului român nu a INFIRMAT că operațiunea ar fi fost ilegală:

”Ei au acționat legal în România. Nimeni nu a spus nu oficial, pe surse a existat o reacție de la Administrația Prezidențială, dar nivel înalt poate însemna și altceva. E adevărat că au ajuns aproape de ceva dureros, vom afla. Black Cube este una dintre cele mai mari firme din lume, iar autoritățile române nu au negat în comunicatele lor oficiale că ar fi avut un acord de la cel mai înalt nivel, așa cum ei au afirmat.”, a spus Meleșcanu la Antena 3.

De aici încolo s-au făcut tot felul de ipoteze, iar DIICOT a continuat ancheta și s-a început o comisie rogatorie cu cei din Israel prin intermediul Poliției Israeliene. Iată documentul intrat in posesia STIRIPESURSE.RO:

DOCUMENTUL ÎN FORMAT PDF

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.