Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în sistemul bancar: Guvernul a trimis ANAF-ul la două bănci

banca

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat verificări la două din băncile care activează în România şi nu sunt pe profit, pentru a vedea ce se întâmplă acolo, a declarat, duminică seara, premierul Mihai Tudose.

Acesta a adăugat că, din 36 de bănci cu activitate în România, "18 sunt pe profit şi 18 nu".

Citește și: Directorul general al Tarom dă din casă. Cine ar vrea ca Tarom să dispară

"Da, e un bun început, este prima lună când au depăşit planul, nu că l-au făcut, l-au şi depăşit. (...) Au început controale peste tot, şi vă dau un exemplu cu băncile. Avem 36 de bănci active, 18 sunt pe profit şi 18 nu. Eu cred că trebuie să le ajutăm (...) poate facem o fundaţie să le dăm nişte bani că, înţeleg că ei au venit aici să ne ajute, să, nu ştiu, sunt subsidiare ale Crucii Roşii sau, pur şi simplu, au venit aici crezând că toţi suntem cu tricouri cu: fraierii noştri ! ANAF-ul a început controlul la două dintre ele să vadă cum şi ce se întâmplă. Eu vă spun foarte sincer şi-mi asum, o să ajungem până a la ieşi public şi a spune: domne', băncile astea nu au profit, de un an, de doi, de trei, de patru, nu ştiu dacă este foarte 'safe' să vă ţineţi economiile acolo. (...) Iertaţi-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment ?" a precizat Mihai Tudose, la Antena 3, întrebat dacă este mulţumit de felul în care lucrează ANAF după ce a operat schimbări la nivelul conducerii instituţiei.

Citește și: O nouă modificare a Codului Rutier aduce amenzi usturătoare: Ce trebuie să verifice șoferii înainte de a pleca la drum

De asemenea, chestionat dacă este "o şmecherie" din partea băncilor respective şi cu concursul cui s-a ajuns la această situaţie, premierul a răspuns: "O, da. A statului, în general".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.