Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ într-un dosar al lui Sorin Oprescu: Judecătorii îi fac praf pe procurorii DNA

oprescu

Judecătorii îi fac praf pe procurorii DNA într-un dosar al lui Sorin Oprescu. Tribunalul Bucureşti a decis luni că procurorii DNA au termen cinci zile să completeze rechizitoriul prin care primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Tribunalul a admis luni mai multe cereri şi excepţii invocate de Sorin Oprescu şi alţi inculpaţi din acest dosar, în legătură cu mai multe nereguli şi neclarităţi din dosar.

"Constată neregularitatea actului de sesizare a instanţei şi conf. art 345 alin. 3 Cod de procedură penală trimite cauza procurorului pentru a remedia neregularităţile actului de sesizare a instanţei în termen de 5 zile de la comunicare", se arată în decizia tribunalului.

Citește și: Laura Codruța Kovesi a dat lovitura: Ce a primit șefa DNA

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa - director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi ulterior al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu - directorul Direcţiei Economice din Primăria Generală a Capitalei, Florin Şupeală - director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, Claudiu Bengalici - administrator al unei societăţi comerciale, Cristian Stanca (fostul său şofer), Ruxandra Avasiloae - director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti.

Citește și: Gigi Becali, probleme mari: Va fi DUS CU MANDAT

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

Citește și: Reacția lui Gigi Becali: Nu depun mărturie nici dacă îmi taie capul

Curtea de Apel Bucureşti i-a admis recent lui Oprescu o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Oprescu are mai multe obligaţii, printre care: să nu depăşească limita teritorială a municipiului Bucureşti; să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, magazine alimentare şi farmacii de pe raza sectorului 1 sau unităţi spitaliceşti din Bucureşti; să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi sau martori din dosar; să nu exercite funcţia de primar; să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.

Citește și: Austria renunță la Schengen: Explicațiile oferite de la Viena

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.