Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ la DIICOT: Un dosar cu mulți grei a fost întocmit...GREȘIT

ioan niculae

Milionarul Ioan Niculae abia a ieşit din închisoare după ce a fost condamnat în dosarul Mită pentru PSD. Patronul Astrei Giurgiu are însă mai multe probleme penale. Dosarul gazelor ieftine în care Niculae este implicat îi dă alte bătăi de cap milionarului. Se pare că cei de la DIICOT au schimbat procurorul care se ocupă de caz.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI la Antena 3 despre şeful SPP, Lucian Pahonţu: 'A ÎMPUȘCAT un om în cap'

Dosarul în care este implicat şi fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, dar şi mai mulţi şefi de la Romgaz i-a fost luat lui Gheorghe Șpaiuc. „Rechizitoriul era plin de greșeli de toate felurile făcute de procurorul de caz, greșeli care o dată ajunse în pe masa judecătorului nu ar mai fi putut fi îndreptate decât printr-o restituire la parchet iar procurorii s-ar fi făcut de râs dacă obțineau o restituire într-un dosar care a stat atâția ani în anchetă. Așa mai bine se mai întârzie un pic dar se face un rechizitoriu care îndeplinește prevederile legale”, au declarat unele surs pentru eranews.ro.

Citeşte şi: Victor Ponta adresează o întrebare incomodă pentru Dacian Cioloș: 'De câte ori, în 5 ani...'

Dosarul își continuă astfel traseul sinuos pe care îl are încă de la momentul înregistrării sale la structura centrală a DIICOT, mai exact din perioada în care Direcția era condusă de fostul procuror șef Codruț Olaru. Sursa citată mai spune că în timpul lui Olaru ancheta în acest dosar a mers destul de greu, ritmul de lucru al procurorului Șpaiuc fiind unul destul de straniu, cu multe perioade moarte.

Citeşte şi: IMAGINI ȘOCANTE cu parapantistul care a murit la Ghimbav: Cum a căzut de la înălțime / VIDEO

Procurorii DIICOT începeau în 2012, după trei ani de anchetă, urmărirea penală împotriva lui Ioan Niculae și a circa 40 de oameni de la Romgaz pentru subminarea economiei naționale. Mai exact, şefii societăţii de stat ar fi semnat contracte preferenţiale cu combinatele chimice patronate de omul de afaceri amintit.

În urma acelor contracte, timp de mai mulţi ani, Nitramonia Făgăraş, InterAgro şi celelalte două societăţi producătoare de îngrăşăminte ar fi funcţionat cu gaze din producţia internă, cantităţiile fiind achiziţionate de la Romgaz. În tot acest timp, însă, populaţiei i-au fost livrate doar gaze din import, mult mai scumpe. În urma anchetei procurorii au descoperit că firmele miliardarului, care controlează şi echipa de fotbal Astra Giurgiu, nu aveau dreptul să beneficieze de gaz la preţ prefernţial din mai multe motive printre care și faptul că aveau datorii, și chiar destul de mari, la bugetul de stat.

Citeşte şi: PROBLEME în armata SUA: Virusul Zika a afectat zeci de militari

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.