Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ O primă țară din UE a cerut OFICIAL excluderea Greciei din Zona EURO

grecia cartoon euro

Ministrul finlandez de finanţe, Alexander Stubb, a fost somat sâmbătă de parlamentul ţării sale să negocieze o ieşire a Greciei din zona euro, a informat sâmbătă postul naţional de televiziune Yle, potrivit AFP. 

Deputaţi şi reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe de la Helsinki s-au reunit în cursul după-amiezii în capitala ţării pentru a defini mandatul guvernului în negocierile care au loc la Bruxelles.

Vezi și: Propunerea Germaniei de EXIT pe 5 ani al Greciei din eurozona. DOCUMENT

Conform unor surse apropiate acestor negocieri, citate de Yle, partidul eurosceptic Adevăraţii Finlandezi a cerut ca Finlanda să se opună unui nou plan al zonei euro de ajutorare a Greciei şi ca Helsinki să sprijine ideea unui "Grexit". 

Acest partid, clasat pe locul al doilea la legislativele din aprilie, ar fi ameninţat că va se va retrage din noua coaliţie guvernamentală din Finlanda, a făcut cunoscut Yle. 

Preşedintele partidului, Timo Soini, ministru de externe, a repetat constant în ultimele luni că Grecia îşi va rezolva problemele economice renunţând la euro şi devalorizându-şi propria monedă. 

După-amiază, Alexander Stubb a scris de la Bruxelles pe contul său de Twitter că nu poate dezvălui mandatul încredinţat de Marea comisie a parlamentului finlandez, organismul responsabil de aceste chestiuni, atât timp cât au loc negocieri în cadrul Eurogrupului. 

La rândul său, parlamentul finalndez a refuzat orice comentariu pe această temă. 

"Natura mandatului nu este publică, iar delegaţia Finlandei nu va discuta despre acesta în public", a confirmat purtătoarea de cuvânt a acestei delegaţii, Kaisa Amaral. 

De asemenea, Germania ia în calcul o ieşire temporară a Greciei din zona euro pe o durată de cinci ani, dacă Atena nu-şi va ameliora propunerile de reforme, a informat o sursă europeană de la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.