Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ pentru pensionari! Schimbări MASIVE la legea pensiilor: Ce pregăteşte Guvernul

click.ro
pensie

Schimbări masive la legea pensiilor. România TV anunţă că Guvernul pregăteşte două noi legi pentru pensionari. Asta, după ce Liviu Dragnea a anunțat că legea pensiilor nu este gata și nu poate fi luată în calcul pentru bugetul pe 2018, astfel că ea nu va intra în vigoare anul ce vine.

Citește și: Simona Halep dă o nouă lovitură! Imagini fabuloase

Sursa citată spune că vor fi două legi ale pensiilor, una cu contributivitate mai mare şi una mai mică. Concret, cei care au acum venitul minim garantat şi cei care nu au 10 ani vechime vor beneficia de veniturile pe care le au şi acum, dar nu se vor mai numi pensionari.

Citeşte şi: Liviu Dragnea e DESFIINȚAT la Antena 3: Un senator PSD îl critică dur pe șeful său, dar și pe Călin Popescu Tăriceanu

Pentru cei cu peste 10 ani vechime în muncă vor fi şi mai multe reglementări. Mai mult, se va lua în calcul şi venitul global acolo unde pensionarii vor putea dovedi că înainte de revoluţie au avut venituri suplimentare pe lângă salariile de bază.

”Vor fi scoși din legea pensiilor cei care nu au contributivitate. Rămân ceilalți, dar durează un an. Se va alica din 2019. Anul viitor vor crește pensiile, așa cum scrie în programul de guvernare. Punctul de pensie urcă de la 1.000 la 1.100 de lei. Nu am spus niciodată că aceste corecții vor fi făcute mai devreme de 2019, pentru că nu au timp cei de la Casa de Pensii să facă toate calculele. Nu știu când vom trimite legea în Parlament, când va fi promulgată, dacă va fi promulgată din prima.

Scoatem din lege pensiile minim garantate. Cele pe contributivitate, cele cu peste 10 ani de contribuție, vor fi prinse în legea pensiilor.”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.