Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ: Şeful Radio România, declarat in conflict de interese de Curtea de Apel București

Bombă, Președintele Radio România; declarat in conflict de interese de Curtea de Apel București. Urmeaza demiterea de către Parlament?

Curtea de Apel Bucuresti – Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, prin sentinta pronuntata in data de 8 decembrie 2015, a respins contestatia reclamantului Miculescu Ovidiu impotriva raportului ANI prin care respectivul a fost declarat in conflict de interese (vezi aici). Urmează tăvălugul ÎCCJ, acolo unde Miculescu își așteaptă destinul într-un alt dosar, unde a fost găsit incompatibil de aceeași instnță, CAB.

Citeşte şi: Traian Băsescu anunţă sfârşitul guvernului Cioloş: 'E o chestiune de săptămâni'

Reamintim ca, in 15 noiembrie 2013, sindicatul SUS-Radio Romania a sesizat ANI (vezi aici) cu privire la conflictul de interese in care s-a aflat Ovidiu Miculescu, cand s-a angajat pe sineîntr-un proiect cu fonduri europene alocate SRR (fonduri destinate proiectului ”ACCES-Formarea profesională continuă, calificare/recalificare – Garanția succesului pe piața muncii pentru angajați”, cu nr. de identificare POSDRU/62/2.3./S/31209). In 17 septembrie 2014, ANI a confirmat sesizarea sindicatului (vezi aici). Sindicatul a depus aceeasi sesizare la DNA (vezi aici) dar si la OLAF.

DLAF a trimis dosarul in 2 aprilie 2015 la DNA (vezi aici).

Citeşte şi: Percheziţii DNA acasă la un milionar celebru

Trebuie mentionat ca este a doua oara cand Ovidiu Miculescu a incalcat Legea 161/2003 privind regimul de incompatibilitati si conflicte de interese. ANI l-a mai capsat odata, in 2013, pe tartorul Radioului, tot la sesizarea sindicatului, cand a fost gasit respectivul, in stare de „incompatibilitate”. Curtea de Apel Bucuresti a respins contestatia lui Miculescu prin sentinta 1291 din 23.04.2014 iar in prezent dosarul se afla in recurs la ICCJ, din 3 septembrie 2014 (vezi aici).

Unul dintre cele mai mari trusturi media din România, cu peste 2200 de salariați, a fost în ultimii 3 ani paralizat aproape de PSD și administrația condusă de Ovidiu Miculescu, unul din apropiații lui Victor Ponta. Ovidiu Miculescu și-a impus oamenii în aproape toate funcțiile de conducere din radio, a instalat o dictatură fără precedent în Radiodifuziunea Română, îndepărtând profesioniștii și aducând apropiați din afara radioului. Mai mult, scandaluri financiare, numeroase acuzații penale și de incompatibilitate au lovit Radioul Public. Inclusiv președintele Miculescu are o sentință de incompatibilitate din partea Curții de Apel București, urmând ca în această toamnă acesta să primească verdictul final la Curtea Supremă. Alți manageri și membri ai comitetului director au primit condamnări penale sau decizii de incompatibilitate.

Citeşte şi: Cristoiu îl ironizează pe Buşoi: 'E pe post de Carmen Iohannis'

Știripesurse a relatat faptul că DNA este pe cale să finalizeze un dosar în care figurează Ovidiu Miculescu, președinte–director general al Societății Române de Radiodifuziune, acuzat de corupție şi de management dezastruos. Procurorii DNA vor încheia până la data de 1 octombrie cercetările cu privire la acuzații de fraudare a fondurilor europene şi pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu şi conflict de interese de către conducerea Radioului Public.

Peste toate aceste scandaluri, mai exista „dosarul” înființării postului de radio de la Chișinău. În această vară, procurorii au deschis o investigație, unde se pare că sunt suspecți toți membrii fostului consiliu de administrație, inclusiv Miculescu. Aceasta va fi încă o piatră de moară de piciorul actualei conduceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.