Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson: 'Lumea îşi schimbă atitudinea faţă de Statul Islamic'

Boris Johnson

Lumea a început să-şi 'schimbe atitudinea' în faţa ameninţării reprezentate de organizaţia Statul Islamic (SI) şi este decisă să 'învingă ideologia odioasă' a acestei grupări jihadiste, a declarat joi ministrul de externe britanic, Boris Johnson, relatează AFP, potrivit agerpres.

'Suntem pe cale să distrugem ambiţiile ridicole ale acestui aşa-numit califat', a dat asigurări Boris Johnson de la sediul ONU din New York, la o zi după atacul revendicat de SI şi care s-a soldat cu patru morţi şi 30 de răniţi în apropierea Parlamentului britanic.

Poliţiştii britanici acţionează în forţă. Noi arestări în ancheta atacului terorist din Londra

'Cred că suntem pe cale să schimbăm tendinţa, există o maree de ură în lume şi cred că împreună o putem respinge', a adăugat Johnson, în cursul unei conferinţe de presă la ONU, unde a prezidat o reuniune a Consiliului de Securitate privind Somalia.

'Lumea este unită pentru a-i învinge pe aceşti oameni care au lansat acest atac şi pentru a învinge această ideologie odioasă şi depăşită', a afirmat el.

Boris Johnson a participat în ajun la Washington la o reuniune ministerială a ţărilor coaliţiei împotriva SI, condusă de SUA.

El a menţionat de altfel că victimele atentatului de la Londra provin din 11 ţări şi a subliniat faptul că 'un atac împotriva Londrei este un atac împotriva lumii întregi'.

Erdogan continuă războiul declaraţiilor cu Occidentul. 'Dacă eu sunt dictator, ei rămân nazişti'

Fostul primar al Londrei a refuzat să răspundă la întrebările privind eficacitatea măsurilor luate de noua administraţie Trump, ale cărei două decrete care interzic venirea în SUA a cetăţenilor din anumite ţări musulmane au fost blocate în justiţie. Oficialul britanic a apreciat că fiecare ţară este liberă să ia propriile măsuri.

'Cooperarea între guvernul britanic şi administraţia americană precum şi între serviciile de securitate este intensă', a precizat el.

'Vom coopera pentru a ne asigura că atunci când ne confruntăm cu o ameninţare şi avem informaţii privind oameni care vor să ne facă rău, le vom împărtăşi", a spus de asemenea ministrul britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.