Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boza: Complexul Energetic Oltenia este o companie îmbătrânită; se găsesc greu absolvenți care să își pună bocancii

facebook.com
ceo oltenia

Complexul Energetic Oltenia are profit la șase luni, dar este o companie îmbătrânită și se găsesc greu absolvenți care să "își pună casca pe cap și bocancii în picioare", a declarat, joi, într-o conferință de presă, Sorin Boza, CEO al companiei.

"Astăzi, după 6 luni, este prima dată în istorie când Complexul Energetic a ieșit pozitiv. Ne face pe noi să avem o altă viziune, o altă posibilitate să mergem la bănci. Avem investiții de 280 milioane lei din fonduri proprii pentru retehnologizări. Avem reparații, încercăm să băgăm bani în mentenanță. Avem trei grupuri astăzi în reparații. Încercăm să așteptăm iarna pregătiți din punct de vedere al stocurilor de cărbune. Nu este ușor, mergem cu opt grupuri, din 11, trei fiind în reparații. Nu este ușor să transporți cărbune la minus 25 de grade în condițiile în care are 40% apă. Una dintre marile probleme ale noastre și a țării este partea de transport feroviar în care nu s-a investit nimic în ultimii 30 de ani", a spus Boza, potrivit Agerpres.

Acesta a dat ca exemplu relația Dragotești — Motru, care este de 25 de kilometri, parcursă în șase ore cu trenul.

"Trecem printr-o perioadă grea, de restructurări, în care încercăm să schimbăm viziunea în care vă invit să vedeți prima companie de stat în care oamenii au obiective de performanță, măsurabilă, smart. Media de vârstă este de 49,6 ani. Este o companie îmbătrânită. Am încercat să facem contracte de asociere pentru învățământ, să facem 5 clase de electricieni, sudori, meserii care nu se mai găsesc, din păcate. Suntem în asociere cu universitățile tehnice din Timișoara, Craiova, București să preluăm absolvenți. Asta a fost politica acestei țări, în ultimii 10-15 ani. Am vrut toți să ne facem doctori, avocați, prezentatori de modă și nu ne-am uitat pe partea asta tehnică, iar această problemă o simt colegii mei. E greu să găsești astăzi un absolvent care să își dorească să își pună bocancii în picioare și casca, să se ducă în carieră și să rezolve problema", a afirmat CEO-ul Complexului Energetic Oltenia.

Potrivit acestuia, Complexul este o companie stabilă din toate punctele de vedere.

"Este o companie care astăzi a început să ramburseze creditele pe termen scurt, care au fost pentru noi foarte greu de suportat în perioada de iarnă. Avem o perioadă în care băncile se uită altfel la noi și spun că CE Oltenia a trecut la o altă fază de dezvoltare și nu este copilul ăla sărac al Sistemului Energetic Național", a mai arătat Boza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.