Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Brad Pitt a murit': Ştirea care a distrus Facebook-ul

brad pitt

Garda Civilă spaniolă a avertizat în legătură cu o știre privind presupusa moarte a lui Brad Pitt creată de un grup de hackeri și destinată rețelelor de socializare, relatează luni ziarul spaniol La Vanguardia. După furtuna mediatică provocată de știrea privind divorțul dintre Angelina Jolie și Brad Pitt, actorul american a fost obiectul unei știri false postate pe rețelele de socializare, potrivit căreia ar fi murit.

Citeşte şi: Denunţ exploziv împotriva lui Sebastian Ghiţă: Acuzaţii extrem de dure la adresa deputatului

Linkul privind falsa știre a lui Brad Pitt a făcut înconjurul lumii în câteva ore. Este și motivul pentru care Garda Civilă din Spania a avertizat cu privire la această capcană creată de pirații informatici cu intenția de fura date ale utilizatorilor de Facebook. Hackerii au folosit o tehnică cunoscută de experți drept Hoax — un mesaj cu conținut fals și care se răspândește în rețea. În acest caz, știrea informa despre moartea lui Brad Pitt, citând în mod fals surse americane, precum Fox News.

Citeşte şi: O vedetă TV a rămas 'interzisă': Ce scrie într-un manual de educație sexuală de clasa a IV-a / FOTO

Imediat ce utilizatorul accesează linkul care însoțește știrea, el este direcționat spre un site unde trebuie să introducă parola sa de Facebook pentru a citi știrea completă. Odată introdusă parola, hackerii au acces la contul său personal. Garda Civilă spaniolă avertizează că, dacă cineva a căzut în capcană, să-și schimbe imediat parola de pe rețeaua de socializare și să facă apel la antivirusul din calculator, anunţă Agerpres.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.