Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia invită Columbia să dispute un amical în beneficiul familiilor jucătorilor de la Chapecoense

www.agerpres.ro
Chapecoense

Brazilia a invitat Columbia să dispute luna viitoare un meci amical în beneficiul familiilor jucătorilor și membrilor staff-ului echipei Chapecoense care și-au pierdut viața în tragedia aviatică de săptămâna trecută, a anunțat Confederația braziliană de fotbal (CBF), citată de agenția Reuters.

O aeronavă care transporta echipa Chapecoense către orașul columbian Medellin, unde trebuia să dispute prima manșă a finalei competiției Copa Sudamericana, s-a prăbușit cu aproximativ 50 km înainte de destinație, 71 de persoane pierzându-și viața în urma accidentului.

Citește și: Eidur Gudjohnsen se alătură lui Ronaldinho și Riquelme pentru a ajuta Chapecoense

"Ideea este ca Brazilia să dispute acest meci împotriva Columbiei, însă nu știu dacă va fi posibil din cauza datelor. Însă un meci amical va avea loc în orice caz, pe 22 sau 25 ianuarie, împotriva unei alte echipe, dacă aceasta nu va putea fi selecționata columbiană", a declarat un purtător de cuvânt al CBF.

"Beneficiile rezultate în urma acestui meci vor fi donate familiilor jucătorilor, staff-ului și celorlalte persoane care și-au pierdut viața în accident", a adăugat oficialul brazilian.

Confederația braziliană a anunțat, totodată, că va dona suma de 5 milioane de reali (1,46 milioane dolari) clubului Chapecoense, care și-a pierdut aproape toți componenții în tragedia aviatică din Columbia.

La rândul ei, Confederația sud-americană de fotbal (CONMEBOL) decis să desemneze echipa Chapecoense drept campioană a Cupei Sudamericana 2016, "cu toate prerogativele sportive și economice ce implică asta", potrivit unui comunicat dat publicității de această organizație, anunță Agerpres.

Decizia vine după o propunere în acest sens făcută de clubul columbian Atletico Nacional Medellin, care urma să dispute finala cu Chapecoense. În aceste condiții, cele două formații urmează să se întâlnească anul viitor în Supercupa Americii de Sud, deoarece Atletico Nacional a cucerit în iulie 2016 Copa Libertadores, cea mai importantă competiție fotbalistică rezervată cluburilor sud-americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.