Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brazilia: Procuratura cere o anchetă pentru corupţie asupra liderului opoziţiei, Aecio Neves

twitter.com
petrobras

Procuratura braziliană a cerut luni Curţii Supreme deschiderea unei anchete pentru corupţie asupra liderului opoziţiei şi candidat la prezidenţialele din 2014, Aecio Neves, un iniţiator al procedurii de demitere a preşedintei Dilma Rousseff, scrie AFP. 

"Procurorul general, Rodrigo Janot, a cerut deschiderea unei anchete" asupra senatorului Aecio Neves pentru o afacere legată de vastul scandal de corupţie Petrobras, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii. 

Cererea se bazează pe declaraţiile lui Delcidio Amaral, fost lider al grupului senatorial al Partidului Muncitorilor (PT, stânga, la putere) care a acceptat să colaboreze cu justiţia - în schimbul unor viitoare reduceri ale pedepsei - după punerea sa sub acuzare în dosarul Petrobras şi trei luni de închisoare. 

În declaraţia sa, Delcidio Amaral a afirmat anchetatorilor că Aecio Neves a beneficiat "fără nicio îndoială" de o reţea de mituire pusă la punct în cadrul companiei naţionale de electricitate Furnas, cu aceleaşi firme de construcţii implicate în reţeaua de fraude legate de gigantul petrolier Petrobras şi care au dus la pierderi de cel puţin două miliarde de dolari. 

Delcidio Amaral îl acuză, de asemenea, pe Aecio Neves că a încercat să ascundă datele bancare ce ar implica gestiunea sa guvernator al statului Minas Gerais (2003-2010) într-un sistem de cumpărare a voturilor în parlament în ultimul deceniu, cunoscut ca scandalul "mensalao". 

"Referinţele la numele senatorului Aecio (Neves) sunt bazate pe zvonuri şi nu există nicio dovadă sau indiciu a vreunei nereguli comise", a afirmat serviciul său de presă într-un comunicat. 

"Este vorba despre poveşti vechi care au făcut obiectul unor anchete", potrivit aceleiaşi surse. 

Curtea Supremă a Braziliei a decis în aprilie să includă în dosarul anchetei asupra reţelei de corupţie Petrobras acuzaţiile la adresa preşedintei Dilma Rousseff formulate de Delcidio Amaral. 

Decizia, adaugă dosarului alte acuzaţii, ale aceluiaşi senator, la adresa predecesorului şi mentorului Dilmei Rousseff, Luiz Inacio Lula da Silva, şi actualului vicepreşedinte al ţării, Michel Temer.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.