Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexit: Comisia Europeană nu vede o problemă în plecarea precoce a negociatorului-şef britanic de la a doua rundă de tratative

Comisia Europeana

Comisia Europeană a dat asigurări marţi că plecarea precoce a ministrului britanic pentru Brexit, David Davis, de la noua sesiune de negocieri care a început luni la Bruxelles între Uniunea Europeană (UE) şi Marea Britanie nu reprezintă o problemă, relatează AFP preluat de agerpres.

"Nu considerăm că este o problemă şi nu suntem îngrijoraţi. Negociatorii-şefi nu trebuie să fie prezenţi în permanenţă", a explicat purtătorul de cuvânt al executivului european, Margaritis Schinas, în conferinţa sa de presă zilnică. 

Cea de-a doua rundă de negocieri cu privire la acordul de retragere a Marii Britanii din UE a început luni în prezenţa lui David Davis, care s-a întors însă rapid la Londra, unde îl aşteptau o serie de "probleme parlamentare", a indicat un responsabil britanic. Plecarea sa a fost intens criticată de unele publicaţii britanice. Davis a fost ironizat şi pe reţelele sociale, după difuzarea unei fotografii care îl arată cu degetele încrucişate la masa discuţiilor, fără nicio hârtie în dreptul lui, în faţa negociatorului şef al UE, Michel Barnier, care ţine mâinile pe un dosar gros cu documente de lucru. 

Ministrul britanic urmează totuşi să revină la Bruxelles joi, în ultima zi a acestei runde de negocieri, pentru a trece în revistă bilanţul tratativelor şi a susţine o conferinţă de presă alături de Barnier. 

"Negocierile sunt de acum în mâinile avocaţilor de divorţ, (...) iar noi avem un avocat foarte bun specializat în divorţuri în persoana lui Michel Barnier şi a echipei sale", a adăugat Schinas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.