Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

"Brexit": "Fără un acord încă", după discuţiile cu David Cameron (Donald Tusk)

donald tusk

iscuţiile care au început duminică seară la Londra între premierul britanic, David Cameron, şi preşedintele în exerciţiu al Consiliului European, Donald Tusk, nu au condus la vreun acord şi vor continua pentru 24 de ore suplimentare care vor fi "cruciale" a anunţat reprezentantul UE, citat de AFP. 

"Fără un acord încă. Lucru intensiv în următoarele 24 de ore cruciale", a scris el pe Twitter. 

Donald Tusk "şi-a dat acordul pentru 24 de ore suplimentare de discuţii", a scris la rândul său David Cameron tot pe Twitter. 

Preşedintele Consiliului European a sosit la începutul după-amiezii la Londra împreună cu echipa sa de negociere: şeful său de cabinet, Piotr Serafin, secretarul general al Consiliului, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, şi directorul general al serviciului juridic, Hubert Legal. 

Duminica seara, negocierile urmau să se concentreze pe o soluţie alternativă propusă de Bruxelles la dorinţa Londrei de a impune un moratoriu de patru ani înainte de orice plată de ajutoare sociale către imigranţii din UE care vin să lucreze în Marea Britanie. O solicitare considerată 'discriminatorie' şi care încalcă libera circulaţie a bunurilor şi persoanelor, un principiu fondator al UE. 

Londra a formulat în total patru cerinţe pentru a menţine Marea Britanie în blocul Celor 28: să nu se facă discriminare faţă de ţările care nu sunt membre ale zonei euro, să se pună accent pe competitivitate, restabilirea suveranităţii ţărilor (de exemplu, prin acordarea de drept de veto parlamentelor naţionale), precum şi limitarea imigraţiei europene.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.