Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Brexit': Propunerile europene, o 'bază solidă' pentru Cameron şi Hollande (Downing Street)

Gov.uk
David Cameron

Premierul britanic David Cameron şi preşedintele francez Francois Hollande estimează că propunerile Consiliului European menite să evite ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană sunt o "bază solidă" pentru negocieri, a declarat un purtător de cuvânt al lui Cameron, citat de AFP. 

"Ei sunt de acord că facem progrese în subiectul renegocierii (apartenenţei Marii Britanii la UE) şi că pre-acordul prezentat de Consiliul European oferă o bază solidă pentru a ajunge la un acord la summitul din această săptămână", a afirmat acest purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic. 

La sfârşitul unei vizite surpriză a lui Cameron la Paris luni, anturajul preşedintelui francez a indicat că există o "voinţă politică de a încheia" un acord, dar că "încă mai este de lucru, în special privind guvernanţa economică". 

Marea Britanie negociază termenii aderării la UE şi speră să ajungă la un acord la summitul UE ce va avea loc joi şi vineri la Bruxelles, înaintea unui referendum care s-ar putea ţine chiar în această vară. 

Cu toate acestea, Franţa pune condiţii, refuzând orice revizuire a tratatelor europene sau principiilor fundamentale ale Uniunii.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.