Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atacul terorist din Londra NU va perturba calendarul Brexit

Neil Hall / Reuters
Brexit

Intenţia Marii Britanii de a declanşa la 29 martie procesul de retragere a ţării din Uniunea Europeană nu va fi amânată de atacul comis miercuri la Londra şi soldat cu patru morţi, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al premierului britanic Theresa May, potrivit Reuters, transmite

Întrebat de un jurnalist dacă activarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona ar putea fi amânată de atacul de miercuri, purtătorul de cuvânt a răspuns: ''Ceea ce a mai spus foarte clar prim-ministrul este că Westminster (parlamentul) revine astăzi la activitatea sa normală, la fel şi restul ţării şi nu există nicio intenţia de amânare''.

Am aflat CINE este românca aflată în stare gravă la Londra - FOTO

La începutul acestei săptămâni, Londra a anunţat că va adresa o scrisoare Uniunii Europene la 29 martie prin intermediul căreia va anunţa oficial retragerea Marii Britanii din blocul comunitar. Această scrisoare va porni cronometrul celor doi ani de negocieri între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, negocieri care ar putea începe în următoarele săptămâni.

Până la finalul săptămânii viitoare, după primirea scrisorii trimise de Theresa May, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va trebui să informeze guvernele celorlalte 27 de state membre în legătură cu principiile generale de urmat în negocierile cu Londra. De asemenea, Tusk îi va convoca, pe 29 aprilie, pe liderii celor 27 de state pentru a adopta principiile finale ale negocierilor dintre UE şi Marea Britanie.

După ce Comisia Europeană va primi mandatul de a negocia în numele Uniunii Europene, negociatorul-şef în acest dosar, Michel Barnier, va trebui să stabilească un calendar al discuţiilor cu ministrul britanic pentru Brexit, David Davis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.