Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexitul, oportunitate pentru România?

brexit

Forța Națională, partidul afiliat la grupul naționaliștilor europeni, crede că Brexitul poate fi o oportunitate pentru România dacă și că ”putem folosi referendumul din Marea Britanie pentru a negocia condiții mai bune în interiorul UE”.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Forței Naționale, Clement Sava, ”indiferent de rezultatul referendumului de astăzi din Marea Britanie, România poate folosi acest eveniment pentru a-și negocia condiții mai bune în interiorul UE”, iar în acest sens ”Forța Națională atrage atenția că pentru statul român există de acum înainte premisele de a obține un statut mai bun în cadrul Uniunii, pentru că dușul rece al referendumului de astăzi va obliga decidenții UE să fie mai atenți la solicitările statelor membre”.

Fostul ministru Eugen Teodorovici, la DNA

Iată și ce ar putea obține statul român în urma referendumului de astăzi, potrivit Forței Naționale: nici mai mult, nici mai puțin decât ”renegocierea Tratatului de Aderare la UE și a raportului dintre statul suveran România și Uniunea Europeană, modificări necesare în urma schimbărilor care au survenit între timp la nivel european și global”.

”Dacă nu vom interveni acum pentru a obține, în sfârșit, un statut de țară cu drepturi depline în UE, vom rata un moment istoric. Intrarea României în UE s-a făcut în grabă și în condiții dezavantajoase pentru că, la momentul respectiv, circumstanțele nu ne erau favorabile. Acum avem șansa de a întoarce aceste circumstanțe în favoarea noastră pentru a ne apăra interesele strategice”, mai arată Clement Sava, purtătorul de cuvânt al Forței Naționale, care amintește că ”marii oameni de stat ai României au știut, în decursul vremurilor, să folosească momentele de cumpănă ale istoriei pentru a negocia în interesul țării lor”.

SCHIMBARE la DNA: Decizia va reprezenta o PREMIERĂ

Potrivit Forței Naționale, ”un asemenea eveniment crucial la nivelul Europei are loc astăzi prin referendumul din Marea Britanie. Este timpul ca în România să se facă auziți oamenii de stat, nu politicienii, care să sesizeze oportunitatea și să o transforme într-un câștig real pentru România”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.