Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bruxelles-ul reacționează după marele anunț făcut de Juncker privind organizarea unui summit UE la Sibiu: 'Numai vești bune pentru România'

Comisia Europeana

Anunţul preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, referitor la organizarea unui Summit special în România, la Sibiu, în data de 30 martie 2019, reprezintă o veste bună pentru ţara noastră, consideră comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu.

"Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susţinut astăzi discursul privind starea Uniunii în faţa Parlamentului European, făcând bilanţul peisajului politic şi economic european actual, o ocazie de a trece în revistă activitatea desfăşurată de UE în ultimul an şi de a puncta priorităţile pentru anul următor. Preşedintele a prezentat viziunea sa asupra modului în care Europa poate avansa până în 2025: o Europă capabilă să acţioneze rapid şi decisiv acolo unde este nevoie; o Europă ancorată în valorile noastre comune; o Europă care îşi respectă promisiunea de prosperitate. Pe măsură ce intrăm în a doua jumătate a acestui mandat avem o oportunitate imensă de a construi in baza realizărilor noastre de până acum şi de a ajuta la modelarea Europei de mâine", a arătat comisarul european într-o postare pe Facebook.

Citește și: Veste URIAȘĂ pentru România, de la Strasbourg: Șeful Comisiei Europene vrea organizarea unui summit UE la Sibiu! Când ar putea avea loc

Totodată, a continuat Corina Creţu, în luna martie preşedintele Juncker a prezentat cele cinci scenarii pentru viitorul UE, care au fost intens dezbătute de atunci. "Astăzi, a venit timpul sa tragem primele concluzii necesare pentru a face următorii paşi de la dezbatere la decizii. Iată câteva elemente despre modul în care Preşedintele Comisiei Europene vede lucrurile, scenariul nr. 6": "Nu pot accepta ca în Europa de astăzi să avem cetăţeni de mâna a doua. Copiii nu pot muri în Europa din cauza unor boli care ar fi trebuit eradicate cu zeci de ani în urmă; copiii din România trebuie să aibă aceleaşi oportunităţi ca şi în Italia - trebuie să ajutăm aceste state membre să aibă vaccinuri naţionale; Nu pot exista consumatori de mâna a doua. Nu pot accepta ca cetăţenii din centrul şi estul UE să cumpere produse mai proaste decât în restul UE. Şi, nu în ultimul rând, este timpul să aducem România şi Bulgaria în Schengen."

"Totodată, preşedintele Juncker a anunţat că îşi propune ca în timpul Preşedinţiei României la Consiliul UE să organizeze un Summit special în România, în Sibiu, în data de 30 martie 2019 - imediat după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană - considerând că va fi momentul potrivit ca liderii europeni să ia decizii esenţiale pentru o Europă mai democratică şi mai puternică. Numai veşti bune pentru România!", a subliniat comisarul european, potrivit Agerpres.

Citește și: Șeful Comisiei Europene atinge un subiect sensibil pentru România: 'La fel ca în restul Uniunii Europene. Fără drept de apel'

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus miercuri, într-un discurs în plenul Parlamentului European la Strasbourg, organizarea unui summit al UE la o zi după Brexit, la 30 martie 2019, în oraşul Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar, relatează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.