Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bușoi, scrisoare deschisă pentru Gabriela Firea: Vă atrag atenţia că acţionaţi vădit şi în cunoştinţă de cauză împotriva obiectivelor urgente ale Capitale

Cristian-Busoi-2

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, afirmă, într-o scrisoare deschisă adresată primarului general Gabriela Firea, că reducerea bugetului pentru infrastructură, în condiţiile traficului din Capitală, este ''ilogică administrativ'' şi pune în discuţie suspendarea acesteia din funcţie. 

Cristian Buşoi îi atrage atenţia primarului general al Capitalei că acţionează împotriva obiectivelor urgente ale Capitalei, exemplificând faptul că la ultimele două rectificări bugetare s-au tăiat din fondurile pentru infrastructură sau alte domenii importante, banii fiind direcţionaţi spre alte proiecte. 

''Doamna primar Gabriela Firea, am aflat cu reală surprindere despre intenţia dvs de a reduce, pentru a doua oară, în decurs de două luni, bugetul alocat infrastructurii Capitalei. (...) Vă atrag atenţia că acţionaţi vădit şi în cunoştinţă de cauză împotriva obiectivelor urgente ale Capitalei. Tăiaţi fondurile de la priorităţi: infrastructura, trafic şi modernizarea sistemului de alimentare termică şi le direcţionaţi spre proiecte care nu sunt urgente: monumente, biserici şi o puzderie de ajutoare sociale inventate de administraţia PSD în scop electoral. Amintesc că la rectificarea din 28 septembrie aţi tăiat 175 de milioane de lei din fondurile pentru infrastructură şi aţi suplimentat cu 16,7 milioane de lei bugetul pentru biserici şi Administraţia Monumentelor. La această nouă rectificare reduceţi, din nou, bugetul alocat pentru străzi şi parcări, cu 20,8 milioane de lei, şi, pentru ca incompetenţa să fie totală, reduceţi fondurile alocate uneia dintre cele mai importante probleme ale Bucureştiului: sistemul de energie termică, de unde tăiaţi 69,5 milioane de lei, din totalul de 756,2 milioane de lei, partea cea mai mare a reducerii - 48,9 milioane de lei - fiind luată chiar de la modernizarea a 11 centrale termice din Bucureşti'', se arată în scrisoarea semnată de Buşoi, potrivit agerpres.ro

Cristian Buşoi susţine că felul în care a acţionat Gabriela Firea de la preluarea mandatului arată faptul că nu cunoaşte sau nu este interesată să rezolve problemele Capitalei, iar din cauza acţiunilor întreprinse se poate pune în discuţie suspendarea sa. 

''Aşa cum acţionaţi de aproape 500 de zile, tăind banii de la infrastructură şi modernizarea sistemului de energie termică şi înfiinţând o administraţie paralelă cu 22 de cutii negre, care aspiră fonduri fără nicio transparenţă, demonstrează că acţionaţi împotriva bucureştenilor. În ambele situaţii de mai sus, după 500 de zile de mandat, se poate pune în discuţie suspendarea dvs din funcţie, ca soluţie pentru revenirea la priorităţile Capitalei'', precizează Cristian Buşoi. 

Acesta îi solicită primarului general să revină la priorităţi şi să prezinte public un răspuns referitor ''la două direcţii de acţiune administrativă prioritară pentru Capitală'' - ameliorarea traficului şi investiţia în refacerea sistemului de termoficare. 

''Vă aduc la cunoştinţă că în acest moment mai bine de 1/3 din bugetul Capitalei îl consumaţi pe acţiuni administrative fără impact în soluţionarea urgenţelor Capitalei. Mai mult de 1/3, peste 1,6 mld de lei, din bugetul Capitalei îl cheltuiţi pe ajutoare şi stimulente sociale, biserici şi subvenţii'', se mai arată în scrisoarea deschisă a preşedintelui PNL Bucureşti.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.