Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

București – capitală europeană 24/7, un proiect-concept organizat de PNL

pnl.ro
pnl sigla

PNL București a demarat astăzi prima dezbatere din cadrul proiectului „București – capitală europeană 24/7,”care își propune să strângă la aceeași masă politicieni, membri ai societății civile, patronatelor, sindicatelor și specialiști din domenii cheie, pentru identificarea soluțiilor optime care să rezolve principalele probleme din București.

În cadrul dezbaterii s-a discutat și despre cele 19 societăți comerciale pe care Primarul Capitalei vrea să le înființeze. Despre această inițiativă, Cristian Bușoi a declarat că are doar trei obiective: să ocolească procedura de licitație publică, să amețească responsabilitatea, pentru a nu se mai ști cine trebuie tras la răspundere în cazul unei erori și nu în ultimul rând, să plătească alte câteva mii de salarii pentru apropiații PSD.

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a declarat că „Ideile doamnei Firea sunt împotriva a tot ceea ce țara asta a încercat să facă în ultimii 27 de ani. S-au tot privatizat întreprinderi cu capital de stat care deveniseră niște adevărate găuri negre, ca astăzi să ni se propună să revenim în trecut. Dacă doamna Firea o să citească și o carte de economie capitalistă, o să vadă că performanță nu se face schimbând regia autonomă de transport în autoritatea de transport locală. Performanța se face prin competivitate între prestatori. Dacă spre exemplu ar fi scoase la licitație niște trasee, atunci transportul public ar ajunge la calitatea optimă cu un cost minim.”

Cornel Pieptea, fost viceprimar al Capitalei, a vorbit despre momentul anului 2015, în care PNL și-a asumat conducerea interimară a PMB și a promis publicarea pe site-ul primăriei a tuturor contractelor semnate. „Deși mulți au spus că așa ceva nu este posibil din cauza anumitor interese, la momentul respectiv s-au publicat peste 3.500 de contracte. Din păcate, odată cu noua conducere social-democrată, această practică benefică pentru București a fost abandonată.”

Tot el a vorbit și despre etapele obligatorii pe care reformarea serviciilor publice trebuie să le respecte, pornind de la fundamentări juridice, analize de oportunitate, consultare publică dar și prioritizarea proiectelor și crearea de indicatori pentru monitorizarea tuturor serviciilor publice.

Ulterior întâlnirii de astăzi vor fi organizate dezbateri tematice, pe principalele domenii de interes public din Capitală, scopul final fiind acela de a propune Consiliului General soluțiile optime de dezvoltare a orașului, susținute atât de consilierii PNL cât și de reprezentanții societății civile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.