Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștiul are nevoie de o lege nouă, nu de cumetrii vechi!

Decât să adâncim șanțuri care vor exista oricum și vor rămâne acolo unde sunt, mai bine să construim metereze contra asaltului PSD asupra Capitalei”, spune președintele PNL București într-o postare de ieri pe Facebook, sintetizând într-o singură frază strategia disperată cu care liberalii speră să câștige alegerile în Capitală, dar și gena dominantă a noului partid liberal. Pentru că nu mai este loc de niciun dubiu, vechiul PDL și-a pus definitiv amprenta pe acțiunea politică a PNL.

Cătălin Predoiu a mai avut un moment de maximă sinceritate, cu câteva zile în urmă, când a spus că la sectorul 3 au nevoie de un candidat fără mamă și fără tată ca să-l bată pe Robert Negoiță. Acesta este profilul candidaților PDL, orfani de caracter, lipsiți de scrupule, capabili să taie pensii și salarii fără nicio remușcare, profil asumat acum de noul PNL.

Incapabili să propună proiecte, foștii pedeliști și actualii peneliști mizează exclusiv pe campanii negative. Elocventă în acest sens este situația Arenei Naționale care rămâne închisă doar în baza unor calcule politicianiste, pentru a-i asigura vizibilitate actualului primar interimar, care și-a anunțat deja candidatura la o primărie de sector. Bucureștenii nu se pot bucura de o investiție de 250 milioane de euro, făcută și din banii lor, din cauza incompetenței sau relei voințe a unor funcționari publici și pentru că majoritatea PNL din Consiliul General consideră că în acest fel poate să speculeze situația în folos propriu.

Partidul Social Democrat nu se va lăsa angrenat într-o campanie negativă, asemeni PNL-ului, deși ar fi poate mai îndreptățit. În ultimii ani PSD nu a avut majoritatea în Consiliul General, nici măcar nu a făcut parte dintr-o coaliție majoritară, primarul nu a fost înregimentat în PSD, nici de facto, nici de jure. Cu toate acestea, campania noastră se va axa exclusiv pe proiecte concrete care să le facă bucureștenilor viața mai bună.

În acest sens, vom propune, și pentru asta avem nevoie de sprijinul tuturor parlamentarilor, o nouă lege a Capitalei, care să elimine toate disfuncționalitățile din relația între Primăria Generală și primăriile de sectoare, care să ofere instrumentele necesare pentru coordonarea lucrărilor de infrastructură și care să asigure o dezvoltare echilibrată în toate domeniile care concură la calitatea vieții cetățeanului.

Într-un articol publicat în cotidianul.ro în urmă cu câțiva ani, reputatul istoric și antropolog Adrian Majuru, directorul Muzeului Muncipiului București scria că “Oraşul este asemenea unui organism. Creşte, se transformă, impune permanente reevaluări cuprinse în ceea ce numim în mod obişnuit sistematizare. Dar pentru o temeinică evaluare oraşul trebuie bine administrat. Iar această administrare înseamnă şi prognoză. Bucureştiul de azi înseamnă milioane de suflete, care-l locuiesc sau îl tranzitează. Prognozele demografice şi economice ne dovedesc că ne îndeptăm spre dimensiunea unei metropole foarte complexe şi dinamice. Acest lucru impune o atenţie detaliată a administrării prezentului cu extensie în viitorul apropiat şi mediu. Avem nevoie de o administrare în armonie cu problemele oraşelor din marele oraş”.

În fața acestei provocări, răspunsul PNL este că vrea să facă front comun împotriva PSD și pentru asta cheamă alături Mișcarea Populară și M10, într-o cumetrie politică menită să refacă, sub un alt nume, marele Partid Democrat, în timp ce Partidul Social Democrat își propune să facă un front comun pentru rezolvarea problemelor bucureștenilor. O diferență de abordare care, cu siguranță, nu le va scăpa alegătorilor!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.