Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștiul Gabrielei Firea

facebook.com
Gabriela Firea primarie

S-a discutat mult în ultima perioadă, mai ales în mediul online, despre transformarea la care este supus Bucureștiul de către primarul general Gabriela Firea.

În acest sens, au apărut diferite articole despre kitsch-ul care pune stăpânire pe Capitală, despre monstruozitățile ridicate la rang de artă, despre împodobirile aruncate peste un oraș altminteri murdar din mai toate punctele de vedere.

Ca să fim înțeleși de la bun început, fac parte din mulțimea celor care privesc cu un ochi critic iepurii giganți care au pus stăpânire pe București. Iar dacă asemeni mie, ești consumator înrăit de online, ai spune că Gabriela Firea s-a trezit și cu banii luați, și cu imaginea puternic șifonată.

Dar cât de reprezentativă este „vocea” internetului pentru opinia bucureștenilor în ansamblu?

În primul rând, trebuie spus că pe lângă comentariile și articolele ironice cu privire la împodobirea Bucureștiului, mi-au trecut prin fața ochilor și destul de multe poze de familie în care iepurii gigantici erau folosiți pe post de decor. Astfel de persoane sunt în general tăcute în mediul online, nu își exprimă prea des păreri pro sau contra subiectelor de actualitate, însă din pozele expuse nu rezultă decât că sunt favorabili schimbărilor aduse de primarul general, sau, în cel mai rău caz, că acestea le sunt indiferente dar, dacă tot există, se bucură de ele.

Mai mult, împodobirea Bucureștiului se încadrează categoric în tiparul Gabrielei Firea. Tipar cu ajutorul căruia, până la urmă, aceasta se situează din punct de vedere al favorabilității, cel puțin în top 3 al politicienilor români.

Actualul primar general face politică pentru mase, nu pentru minoritatea vocală, care urmărește activ schimbările de zi cu zi din societate. Iar pentru mase, un oraș împodobit înseamnă un oraș bine administrat, cu un primar „gospodar”. La fel cum festivalul „Pasărea măiastră” nu înseamnă o întoarcere nefericită în trecut, ci o dovadă a respectării și conservării tradițiilor naționale.

Sigur că meme-urile și postările pe Facebook sunt amuzante. Dar până ce minoritatea activă nu va reuși să vorbească pe limba maselor, să arate cum și de ce ideile Gabrielei Firea sunt nocive pe termen lung Bucureștiului și locuitorilor săi, aceasta va rămâne, în ochii majorității, o mulțime formată din tineri neînțeleși, care critică din principiu, ori pentru că Gabi Firea e femeie sau membru PSD. Iar această majoritate, după cum știm, votează și face acest lucru constant.

În definitiv, împodobirea orașului nu este vreo activitate din care să se dea vreun mare tun. În teorie, se poate ciuguli de ici, de colo, dar nimic spectaculos. Așadar, nu ăsta este motivul pentru care avem iepuri uriași în București. Motivul este simplu. După cum spuneam, Gabi Firea face politică pentru mase, nu ca să reprezinte vreun stindard pentru noua generație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.