Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureştenii NU SCAPĂ de sauna din autobuze! Licitaţia a fost ANULATĂ

rnews.ro
RATB

Primăria Capitalei nu a primit nicio ofertă pentru licitația care urmărea achiziționarea unui număr de 400 de autobuze cu aer condiționat destinate Regiei Autonome de Transport București (RATB).

Contractul era estimat la 510 milioane de lei (112 milioane de euro), investiție acoperită integral din bugetul local.

"Această procedură a fost trecută în starea anulare în mod automat deoarece la data limită de depunere ofertă nu există nici un ofertant înscris care a depus ofertă de preț", se arată pe www.e-licitatie.ro.

Citeşte şi: INCREDIBIL: Un adolescent din Galaţi, ÎMPUŞCAT în plină stradă

Conform datelor Primăriei, entitățile care s-au înscris la licitație fără să depună ofertă au fost Anadolu Automobil Rom SRL, EVW Holding SRL, BMC Truck&Bus SA, MHS Truck&Bus SRL, Mercedes Benz Romania SRL, Briaris’s Ind SA, Banca Comercială Română (retras), Scania Romania SRL (retras), MLD Guns SRL, Megarosa Trade SRL, Ecopel SRL, Solaris Bus&Coach SA, Nera Caroserii SRL, Best Achiziții SRL, Karsan Otomotiv (Turcia), Thoreb Information Systems și MAN Truck & Bus AG.

BCR s-a înscris la licitație în data de 7 iulie, dar s-a retras în aceeași zi, după ce a constat că demersul a fost o eroare, potrivit datelor autorității contractante. Retragerea Scania Romania, divizia locală a producătorului suedez de camioane Scania, a fost motivată de neîncadrarea în condițiile de participare la licitație.

Citeşte şi: ALERTĂ în România! Controale de PROPORŢII în ferme: ANSVSA caută OUĂ CONTAMINATE

În a doua parte a lunii iulie, licitația a fost contestată de BMC Truck&Bus, importatorul producătorului turc BMC, cu argumentul că instituția a refuzat să modifice caietul de sarcini al procedurii de atribuire, în sensul împărțirii pe loturi a contractului. Contestatarul susținea că refuzul Primăriei Capitalei de a modifica caietul de sarcini prejudiciază interesele BMC Truck&Bus, încalcă prevederile privind achizițiile publice și determină restrângerea competiției și favorizarea anumitor agenți economici, fără să-i nominalizeze. Cererea BMC a fost respinsă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), scrie profit.ro.

Termenul inițial de depunere a ofertelor a fost programat pentru 14 august, prelungit la 16 august, potrivit datelor www.e-licitatie.ro. RATB are în derulare o licitație care viează modernizarea unui număr de 150 de autobuze prin dotarea cu sistem de climatizare, contractul fiind estimat la 11,04 milioane de lei, fără TVA. Ofertele vor fi deschise la 13 septembrie, conform anunțului de participare la procedura de atribuire.

Citeşte şi: SOŢUL femeii care s-a aruncat în faţa trenului, DISTRUS de durere. Prima REACŢIE când a ajuns la locul TRAGEDIEI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.