Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureştiul, BOMBĂ cu ceas: Poluarea fonică duce la boli GRAVE

facebook.com/ Gabriela Firea
Bucuresti blocaj

Probleme mari în capitala României. Poluarea fonică din Bucureşti duce la boli foarte grave. Specialiştii lansează un semnal de alarmă fără precedent. Sunt peste 200 de zone în Bucureşti in care decibelii depasesc limita admisa, iar acolo unde sunt si santiere este ingrozitor. Abia acum, oficialii au elaborat si un plan pentru diminuarea zgomotului.

Citește și: Andreea Raicu, fără niciun pic de RUȘINE: A pozat GOALĂ, în public / VIDEO 18 +

Sunt peste 70 de decibeli ziua, iar seara cu 10 mai putin, in conditiile in care nivelul maxim admis este de 55 de decibeli pe lumina si de 45 dupa lasarea intunericului. Nu mai putin de 344 de strazi sunt poluate fonic ziua, iar alte 490 atunci cand lumea ar trebui sa se odihneasca. Cumplit este ca aproape 3.000 sunt la limita maxima, anunţă ProTV.

Citește și: Denisa Manelista a revenit acasă: Ce i-au făcut medicii

Traim intr-un zgomot permanent care ne imbolnaveste. Boli cardiovasculare, afectiuni ale auzului, insomnii si stari de nervozitate au in unele cazuri ca punct de plecare zgomotul. 190 de mii de bucuresteni sunt afectati direct. In cazul santierelor, constructorii sunt obligati sa lucreze intre anumite ore, sa foloseasca echipamente cat mai silentioase. Astfel de derapaje ar trebui sanctionate de Garda de Mediu, dar activistii spun ca rar sunt aplicate amenzi si doar dupa ce cetatenii fac nenumarate sesizari.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI Liviu Dragnea spune numele primului lider PSD care e AGENT SUB ACOPERIRE

"O sa ne atragem procedura de infrigement. Ca nu se face nimic. Ne-am obisnuit sa fentam oficialii europeni dar ne-au invatat tertipurile", spune Dan Trifu de la Ecocivica. Planul de actiune pe urmatorii 5 ani propune transformarea unor strazi in artere cu sens unic, limitari de viteza sau chiar inchiderea circulatiei intre anumite ore, dupa model francez. Se vorbeşte despre constructia unor locuri noi de parcare, dar si de montarea unor panouri inalte de 4 metri care sa atenueze propagarea zgomotului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.