Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureştiul va avea două sisteme de monitorizare a calității aerului

www.torp.no
București

Bucureștiul este cea mai poluată capitală europeană. Iar de pe această poziție, ar putea marca o premieră: două sisteme paralele de monitorizare a calității aerului - unul gestionat de autoritățile de mediu și celălalt, de municipalitate. De ce? N-am primit încă un răspuns clar.

De peste zece ani, Bucureștiul se află sub lupa Comisiei Europene pentru nivelul ridicat de poluare. Spre deosebire de alți cetățeni europeni, bucureștenii au însă puține surse de informare cu privire la cantitățile de praf și particule fine pe care le inhalează. Rețeaua de monitorizare a calității aerului, pusă în funcțiune în 2004, a costat 2 milioane de euro. Nici acum sistemul nu este complet, chiar dacă, în urmă cu doi ani, ministerul Mediului a mai investit 500 de mii de euro în retehnologizare.

Primăria vrea acum să pună la punct un nou sistem de monitorizare. Deocamdată nu e clar dacă va colabora cu autoritățile de mediu sau va face măsurători paralele. Prioritatile ar trebui să fie altele, atrag atenția ecologiștii, conform TVR. Din cauza traficului aglomerat, a șantierelor care încalcă normele legale și a spațiilor verzi insuficiente, în Capitală, cel mai des sunt depășite limitele admise pentru particule în suspensie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.