Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BUCURIE mare pentru bugetari. Guvernul le pregătește o surpriză

inchis ghiseu

Programul de lucru al angajaţilor din cadrul ministerelor şi instituţiilor din administraţia publică centrală ar putea fi modificat. Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvenrului, cei care lucrează în aceste instituţii ar urma să beneficieze zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-14.00.

Secretariatul General al Guvernului a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări în programul angajaţilor din instituţiile centrale.

Proiectul prevede că "angajații din cadrul ministerelor, altor organe de specialitate, autorităților și instituțiilor publice ale administrației publice centrale beneficiază zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-1400, care nu este inclusă în durata normală a timpului de muncă".

Potrivit proiectului de act normativ, aceste dispoziţii nu se aplică instituțiilor publice din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și din sistemul administrației penitenciare.

Proiectul pus în dezbatere de SGG:

"HOTĂRÂRE privind unele măsuri referitoare la desfășurarea activității în cadrul administrației publice centrale

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, și al art. 11 lit. l) din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art.1 Angajații din cadrul ministerelor, altor organe de specialitate, autorităților și instituțiilor publice ale administrației publice centrale beneficiază zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-1400, care nu este inclusă în durata normală a timpului de muncă.

Art. 2 Prin regulamentul intern, aprobat de conducătorii entităților prevăzute la art.1, cu consultarea sindicatelor sau, după caz, a reprezentanților salariaților/ a reprezentanților funcționarilor publici, sau prin contractul de muncă aplicabil, în funcție de specificul activității prestate, se poate stabili o repartizare inegală a programului zilnic de lucru, cu respectarea dispozițiilor art. 116 alin. (2) din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, art.1 aplicându-se în mod corespunzător.

Art. 3 Dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică instituțiilor publice din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și din sistemul administrației penitenciare."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.