Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul Avocatului Poporului a fost aprobat

Inquam Photos / Octav Ganea
Ciorbea

Bugetul Avocatului Poporului pentru acest an de 13.820.000 de lei a primit, sâmbătă, raport favorabil din partea Comisiilor de buget-finanţe ale Parlamentului.

La dezbateri, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a solicitat suplimentarea bugetului instituţiei, scrie agerpres.ro.

"Înţelegând constrângerile bugetare, aceste rectificări care s-au făcut pe ultimii metri, avem rugămintea de a avea în vedere măcar pentru prima rectificare bugetară următoarele sume, pentru cheltuieli de personal - 1.600.000 de lei din care 800.000 de lei pentru plata salariilor cuvenite pentru prima lună pentru că mulţi angajaţi au susţinut concursurile în partea a doua a anului trecut şi chiar în ultima parte a anului şi cealaltă parte de 800.000 de lei pentru ocuparea celor 17 posturi vacante care trebuie ocupate în perioada imediat următoare, mai ales la mecanismul de prevenire a torturii, unde avem presiuni de la Subcomitetul ONU şi Comitetul european pentru prevenirea torturii, pentru a completa aceste locuri cu specialişti, medici, sociologi", a declarat Ciorbea în dezbateri.

El a susţinut că există o situaţie "delicată" în ceea ce priveşte organizarea unor evenimente internaţionale de către instituţia Avocatului Poporului în septembrie anul acesta, context în care a solicitat suplimentarea bugetului cu 275.000 de lei la capitolul Bunuri şi servicii. El a arătat că instituţia doreşte să organizeze în septembrie Consiliul de administraţie al Ombudsmanilor europeni, Congresul Ombudsmanilor europeni, Conferinţa internaţională privind drepturile omului şi aniversarea a 20 de la înfiinţarea instituţiei Avocatului Poporului.

"Aceste sume ne-ar putea fi necesare din timp pentru a putea să rezervăm camerele la hoteluri pentru ombudsmanii europeni şi cei care îi însoţesc şi pentru a face alte cheltuieli absolut necesare. Dacă vom beneficia de sume numai în momentul rectificării bugetare, în iulie-august, va fi foarte târziu să mai facem aceste demersuri pentru luna decembrie", a spus Victor Ciorbea.

El le-a prezentat parlamentarilor "epopeea" celor trei maşini necesare instituţiei pentru mecanismul pentru prevenirea torturii.

Senatorul PSD, Eugen Teodorovici, a propus alocarea sumei de 275.000 de lei pentru organizarea Congresul Ombudsmanilor europeni şi a 100.000 de lei pentru achiziţionarea a două mijloace de transport, indicând ca sursă "bugetul de stat", însă acesta a renunţat la amendamente după explicaţiile secretarului de stat în Ministerul Finanţelor,Daniela Pescaru.

"Sursa nu poate fi avută în vedere, dar creditele aprobate prin legea bugetară se repartizează pe trimestre. (...) Cred că problema cu Consiliul de Administraţie al Ombudsmanilor s-ar putea rezolva prin repartizarea unor sume mai mari în trimestrul I şi II, urmând ca la prima rectificare bugetară, care este la sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august, să completăm necesarul de credite al instituţiei", a spus reprezentantul Ministerului de Finanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.