Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul Camerei Deputaţilor a fost aprobat de comisii

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Bugetul Camerei Deputaţilor - în sumă de 245.617.000 lei - a fost aprobat de Comisiile parlamentare de buget-finanţe.

Secretarul general adjunct al Camerei Deputaţilor, George Dumitrică, a precizat că bugetul Camerei este de 245.617.000 lei, dintre care sunt cheltuieli de personal în valoare de 178.664.000 lei, bunuri şi servicii - 44.333.000 lei, alte transferuri care trebuie plătite de Camera Deputaţilor în acest an - 1.273.000 lei, active nefinanciare - 11.494.000 lei, asistenţă socială - 9.853.000 lei şi alte activităţi finanţate din venituri proprii - 20.900.000 lei, scrie agerpres.ro.

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a întrebat dacă în acest buget sunt prinse sume necesare pentru funcţionarea sistemului de vot electronic, având în vedere că acesta nu funcţionează de la începutul sesiunii.

"Sistemul de vot din sala de plen funcţionează şi, în consecinţă, nu era nevoie de sume prevăzute în bugetul de anul acesta pentru nimic în legătură cu sistemul de vot", a precizat Dumitrică.

La rândul său, deputatul minorităţilor naţionale Miron Ignat a fost interesat să afle dacă este prevăzută o sumă pentru dărâmarea gardului din jurul Parlamentului, după ce acest demers a fost anunţat de fostul preşedinte al Camerei, Valeriu Zgonea.

"Nu sunt bani din buget pentru această acţiune. Acel gard are nu doar un rol decorativ, ci şi un rol de securitate, nu neapărat a instituţiei, cât mai mult a dealului pe care Casa Poporului este construită. Deci, este foarte util acolo unde este. Este pentru siguranţă. Nu avem în plan acest lucru cel puţin în următorii ani", a spus Dumitrică.

Bugetul Camerei Deputaţilor a fost aprobat cu 2 voturi împotrivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.