Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul lui Donald Trump prevede reduceri drastice pentru ajutoarele străine

ABC News
Trump

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a prezentat un proiect de buget care prevede reduceri drastice de fonduri pentru ajutoarele străine și Departamentul de Stat, programe de mediu și altele, în schimbul majorării masive a cheltuielilor pentru apărare.

Bugetul de 3,8 trilioane de dolari propus de Casa Albă pentru următorul an fiscal prevede o creștere de 10% a cheltuielilor pentru apărare, precum și mărirea cheltuielilor pentru securitatea internă, care ar trebui să acopere și construirea zidului anti-imigranți la granița cu Mexicul. În campania electorală, președintele Trump a promis să „pună America pe primul loc” și să „facă din securitatea poporului american prioritatea numărul unu”, conform europalibera.org.

Departamentul de Stat și Agenția pentru Protecția Mediului vor suferi cele mai mare reduceri de fonduri, cu 28% și respectiv 31%. Secretarul de Stat, Rex Tillerson, a semnalat că sprijină proiectul de buget, declarând, la Tokyo, că cheltuielile Departamentului de Stat în trecut „pur și simplu nu erau sustenabile”. Dacă proiectul care mai trebuie adoptat de Congres rămâne neschimbat, Departamentul de Stat care include Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, USAID, va suporta o reducere de buget de 25,6 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.