Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul pe 2015 trecut prin Parlament la foc automat cu complicitatea Opozitiei/ UPDATE

UPDATE: Dupa 8 ore de dezbateri Bugetul de stat pe 2015 si Bugetul asigurarilor de stat pe 2015 a trecut de Parlament. Votul final se va da maine la ora 10.00

In doar o zi Bugetul pe 2015 a fost trecut prin Parlamentul Romaniei. Ar fi de laudat o asemenea performanta daca ar iesi din dezbaterile parlamentare o lege a bugetului cu totul si cu totul speciala.

In loc de asta ce avem? Un simulacru de dezbatere cu timpi minimi pe dezbatere pe articole, capitole si amendamente. Totul pentru ca nici un parlamentar "sa nu sufere" la dezbateri si sa se termina odata.

Ceea ce se zvonea zilele trecute s-a adeverit. Puterea vrea sa scape repede de Buget, in timp ce Opozitia s-a facut ca se opune la ceva.

S-au dat si pana la 10 voturi pe minut si probabil ca presedintii de sedinta si in special prietenul lui Mihai Viteazul au ragusit dupa aceste doua zile de "dezbateri" la Bugetul de stat pe 2015.

Au fost si destule voturi date fara cvorum in sala, dar nu a contat pentru ca s-au inchis ochii di de o parte si de alta pe altarul interesului comun.

Toata lumea s-a facut ca se lucreaza - Puterea cu efectiv minim in sala in cea mai mare parte a timpului avea interesul sa treaca un buget cat mai putin modificat, in timp ce Opozitiei nu prea i-a pasat de "Bugetul lui Ponta".

Astazi... de ochii presei presedintele Camerei Deputatilor chiar le-a facut morala unor colegi care paraseau ostentativ sala. "Va rog frumos sa ramaneti in sala pentru ca va asigur eu ca la etajul 6 se deschide mai tarziu", a spus Zgonea referindu-se la biroul de unde parlamentarii ridica banii.

Dimpotriva - au fost informatii potrivit carora unii capi ai Opozitiei au negociat cu Puterea anumite "chestiuni" pentru a sta cu ochii inchisi la desele incalcari ale Regulamentului si a nu pune bete maratonului Puterii inspre votul final.

Ca sa va faceti un ordin de marime amintim cum in 2012 de exemplu... PNL-ul de atunci cu un efectiv foarte mic de parlamentari au tinut pe loc Puterea PDL-PSD-UDMR timp de 2 saptamani si puteau si mai mult daca Puterea nu ar fi cedat la anumite solicitari ale Opozitiei de atunci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.