Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Burse a câte 2000 de euro/lună unor experţi IT care să inoveze în administraţie

flickr.com
euros

ece persoane care vor participa la GovITHub în regim full-time, la Bucureşti, începând cu data de 15 septembrie, vor primi burse în valoare de 2.000 de euro pe lună, timp de şase luni, se arată într-un comunicat al Guvernului, remis AGERPRES

De asemenea, până la 100 de membri vor participa în GovITHub în regim voluntar - în persoană sau la distanţă -, aceştia fiind selectaţi prin acelaşi proces competitiv.

Doliu în lumea sportului: Fost pilot de Formula 1 a murit


Competiţia este deschisă începând de joi, pe site-ul oficial al GovITHub, ithub.gov.ro, şi se va închide pe data de 4 septembrie. 

GovITHub, programul guvernamental dezvoltat împreună cu sectorul privat şi mediul antreprenorial, în scopul creşterii calităţii serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei, a fost lansat joi, la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Dacian Cioloş. 

"Vrem ca platforma GovITHub să reunească oameni care au curajul să facă o pauză în activitatea lor profesională şi să vină să dea o mână de ajutor în administraţie. Împreună ne dorim să găsim soluţii inovatoare pentru creşterea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor, pentru mai multă transparenţă în modul de lucru al administraţiei şi, mai ales, pentru a putea continua procesul de simplificare pe care l-am început. Sigur, procesul de simplificare ţine, în parte, şi de legislaţie, dar nu este suficient. Foarte multe lucruri birocratice au apărut în afara legislaţiei şi acum trebuie să le eliminăm", a afirmat premierul Dacian Cioloş. 

Şeful Executivului a punctat totodată capacitatea inovativă a sectorului IT în România, arătând că ponderea acestui sector în PIB este comparabilă cu cea a agriculturii.

S-a DEZLĂNȚUIT: Tăriceanu, ATAC DUR la binomul SRI-DNA, Iohannis și Băsescu


Membrii GovITHub pot fi atât voluntari, care aleg să îşi dedice o parte din timp pentru dezvoltarea proiectelor circumscrise acestei platforme, cât şi bursieri selectaţi printr-un mecanism transparent, a adăugat secretarul de stat din Cancelaria Prim-ministrului, Radu Puchiu. 

Platforma GovIT Hub va funcţiona în cadrul Guvernului, iar coordonarea va fi asigurată de Cancelaria Prim-ministrului. 

"Ne propunem să dezvoltăm câteva proiecte care să ducă la mobilizarea administraţiei şi să aibă un efect direct în relaţia cetăţeanului şi mediului de afaceri cu statul. Scopul imediat al platformei este de a veni cu idei pentru dezvoltarea administraţiei, efectul final să fie o viaţă mai uşoară pentru cetăţeni şi oamenii de afaceri în relaţia cu statul", a subliniat şeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoş Tudorache. 

La deschiderea oficială a programului la Palatul Victoria au participat aproximativ 150 de invitaţi: membri ai Guvernului, tineri specialişti în IT, antreprenori, lideri ai principalelor comunităţi de IT şi de antreprenoriat, reprezentanţi ai societăţii civile şi experţi IT din administraţia publică centrală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.